Ugnsbatat med en kryddig länk-tomatfyllning
4
30min tillagningstid + 1h 30min total tid
Medel
Ingredienser
Ugnsbatat med en kryddig länk-tomatfyllning
- 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
- 2 msk olja för stekning
- 2 söt potatis
- 1 lök, hackad
- 0.5 röd finhackad chili, fröna borttagna
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 250 g körsbärstomat
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 1.5 msk kapris
- 1.5 msk citron saft
- 1 dl strimlad färsk persilja
- 150 g crème fraiche
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Tvätta bataterna och torka av dem. Stick några hål i bataten med en gaffel och linda in var för sig i foliepapper. Lägg i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Skala All Natural Länkkorven och dela på längden. Dela halvorna i ca. 3 mm skivor.
Värm upp oljan på pannan och stek löken tills den mjuknat. Tillsätt länkbitarna och stek dem tills de har fått färg. Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver och tomathalvorna. Blanda och stek i 2-3 minuter. Tillsätt kapris, citronsaft och lövpersiljan, blanda. Smaka av och salta vid behov.
Använder du stora batater dela dem i två halvor, öppna de mindre bataterna genom att skära halvvägs. Häll över länk-tomatfyllningen och en klick färskost.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 270 g | |
---|---|---|
Energi | 741 kJ / 179 kcal | 2000 kJ / 482 kcal |
Fett | 14.1 g | 38.1 g |
- varav mättat fett | 5.7 g | 15.3 g |
Kolhydrat | 6.8 g | 18.4 g |
- varav sockerarter | 2.7 g | 7.3 g |
Protein | 5 g | 15 g |
Fiber | 1.9 g | 5.2 g |
Salt | 1.1 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.