Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä

Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä 1

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Mama Gastro.

4

Ainekset

  • 1 pkt Snellman Kunnon Lenkkimakkara 500 g
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 4 pientä tai 2 isoa bataattia
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 0.5 punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
  • 0.5 tl suvapaprikajauhetta
  • 1.5 rkl kapriksia
  • 1.5 rkl sitruunanmehua
  • iso kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 150 g lisäaineetonta tuorejuustoa tai ranskankermaa
  • suolaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Pesee bataatit ja kuivaa. Pistele bataatteihin muutama reikä haarukalla ja kääri ne erikseen folioihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
  2. Kuori All Natural Lenkki ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat n. 3 mm viipaleiksi.
  3. Lämmitä öljy pannulla ja paistaa siinä sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon lenkkiviipaleet ja paista kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli, savupaprika ja tomaattipuolikkaat. Sekoita ja paista 2-3 minuuttia. Lisää kaprikset, sitruunanmehu ja lehtipersilja, sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Jos käytät isoja bataatteja leikkaa ne kahdeksi puolikkaaksi, pienemmät avaa leikkaamalla puoliväliin. Annostele bataattien päälle lenkki-tomaattitäytettä ja nokare tuorejuustoa.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä