Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä
4
30min työaika + 1h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 2 kpl bataattia
- 1 kpl sipulia silputtuna
- 0.5 kpl punaista chiliä hienonnettuna, ilman siemeniä
- 2 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 tl savupaprikajauhetta
- 1.5 rkl kapriksia
- 1.5 rkl sitruunanmehua
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 150 g ranskankermaa
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Pesee bataatit ja kuivaa. Pistele bataatteihin muutama reikä haarukalla ja kääri ne erikseen folioihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
Kuori All Natural Lenkki ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat n. 3 mm viipaleiksi.
Lämmitä öljy pannulla ja paistaa siinä sipuli pehmeäksi.
Lisää joukkoon lenkkiviipaleet ja paista kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli, savupaprika ja tomaattipuolikkaat. Sekoita ja paista 2-3 minuuttia. Lisää kaprikset, sitruunanmehu ja lehtipersilja, sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Jos käytät isoja bataatteja leikkaa ne kahdeksi puolikkaaksi, pienemmät avaa leikkaamalla puoliväliin. Annostele bataattien päälle lenkki-tomaattitäytettä ja nokare tuorejuustoa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 741 kJ / 179 kcal | 2000 kJ / 482 kcal |
Rasva | 14.1 g | 38.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.7 g | 15.3 g |
Hiilihydraatit | 6.8 g | 18.4 g |
- josta sokereita | 2.7 g | 7.3 g |
Proteiini | 5 g | 15 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 5.2 g |
Suola | 1.1 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.