Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä
Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Mama Gastro.
4
Ainekset
-
- 1 pkt Snellman All natural lenkkimakkara 400 g
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 4 pientä tai 2 isoa bataattia
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- 0.5 punainen chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 250 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
- 0.5 tl suvapaprikajauhetta
- 1.5 rkl kapriksia
- 1.5 rkl sitruunanmehua
- iso kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
- 150 g lisäaineetonta tuorejuustoa tai ranskankermaa
- suolaa
Uunibataatit mausteisella lenkki-tomaattitäytteellä — Ohje
-
- Pesee bataatit ja kuivaa. Pistele bataatteihin muutama reikä haarukalla ja kääri ne erikseen folioihin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
- Kuori All Natural Lenkki ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Leikkaa puolikkaat n. 3 mm viipaleiksi.
- Lämmitä öljy pannulla ja paistaa siinä sipuli pehmeäksi. Lisää joukkoon lenkkiviipaleet ja paista kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli, savupaprika ja tomaattipuolikkaat. Sekoita ja paista 2-3 minuuttia. Lisää kaprikset, sitruunanmehu ja lehtipersilja, sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Jos käytät isoja bataatteja leikkaa ne kahdeksi puolikkaaksi, pienemmät avaa leikkaamalla puoliväliin. Annostele bataattien päälle lenkki-tomaattitäytettä ja nokare tuorejuustoa.
Kokonaan lisäaineettomat All Natural – tuotteet syntyivät usean vuoden tuotekehityksen tuloksena. Ratkaisu oli lopulta helppo: Laitetaan enemmän lihaa ja kokeillaan erilaisia mausteyhdistelmiä. Lopputulos on juuri niin hyvä kuin alun perin ajateltiin.