Hoppa till innehållet
Ugnsbatat med en kryddig länk-tomatfyllning

Ugnsbatat med en kryddig länk-tomatfyllning

4

30min tillagningstid | 1h 30min total tid

Medel

Detta recept var med i en tidigare All Natural-recepttävling. Vi utmanade då 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Mama Gastro.

Ingredienser

Ugnsbatat med en kryddig länk-tomatfyllning
  • 1 pkt Snellman Riktig länk i naturtarm 400 g
  • 2 msk olja för stekning
  • 2 söt potatis
  • 1 lök, hackad
  • 0.5 röd finhackad chili, fröna borttagna
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomat
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 1.5 msk kapris
  • 1.5 msk citron saft
  • 1 dl strimlad färsk persilja
  • 150 g crème fraiche
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

Tvätta bataterna och torka av dem. Stick några hål i bataten med en gaffel och linda in var för sig i foliepapper. Lägg i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Skala All Natural Länkkorven och dela på längden. Dela halvorna i ca. 3 mm skivor.
Värm upp oljan på pannan och stek löken tills den mjuknat. Tillsätt länkbitarna och stek dem tills de har fått färg. Tillsätt vitlök, rökt paprikapulver och tomathalvorna. Blanda och stek i 2-3 minuter. Tillsätt kapris, citronsaft och lövpersiljan, blanda. Smaka av och salta vid behov.
Använder du stora batater dela dem i två halvor, öppna de mindre bataterna genom att skära halvvägs. Häll över länk-tomatfyllningen och en klick färskost.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 741 kJ / 179 kcal 2000 kJ / 482 kcal
Fett 14.1 g 38.1 g
- varav mättat fett 5.7 g 15.3 g
Kolhydrat 6.8 g 18.4 g
- varav sockerarter 2.7 g 7.3 g
Protein 5 g 15 g
Fiber 1.9 g 5.2 g
Salt 1.1 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan