Ugnsomelett med länkkorv och grönkål
45min
2
Lätt
Ingredienser
Ugnsomelett med länkkorv och grönkål
- 0.5 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
- 30 g bladkål
- 1 kokt potatis
- 6 ägg
- 3 msk mjölk
- 1 dl riven ost
- 0.5 rödlök
- 1 vitlökslyftor
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
Garnering
- 1 kruka persilja
- 0.5 kruka rucola
Instruktioner
Den ugnssäkra pannan som används för detta recept har en diameter på 22 centimeter.
Hacka kålen, vitlöken och rödlöken och sautera i en skvätt olja tills kålen börjar dra ihop sig.
Skiva korven och potatisen. Placera potatisen i botten, salta och häll över kål- och lökblandningen.
Vispa ihop äggen och mjölken och krydda med salt och peppar innan du häller i pannan. Toppa med riven ost och länkskivorna och avrunda med rökt paprikapulver.
Grädda i 200 grader i kring 20 minuter tills frittatan får en fin färg. Om du vill garnerar du med bladpersilja och/eller ruccola.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 390 g | |
---|---|---|
Energi | 701 kJ / 169 kcal | 2734 kJ / 658 kcal |
Fett | 11.7 g | 45.8 g |
- varav mättat fett | 4.5 g | 17.4 g |
Kolhydrat | 3.6 g | 14 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 3.3 g |
Protein | 11 g | 44 g |
Fiber | 1.1 g | 4.2 g |
Salt | 1.1 g | 4.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.