Lenkki-lehtikaalifrittata
Uunimunakas saa makua lenkistä ja piristystä lehtikaalista. Viipaleet maistuvat kylmänäkin vaikka piknikillä! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kärähtäneet -blogin tekemä.
2
Ainekset
-
- 0.5 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- kourallinen lehtikaalia
- 1 keitetty, kuorittu peruna
- 6 kananmunaa
- 3 rkl maitoa
- kourallinen juustoraastetta
- 0.5 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- savupaprikajauhetta
- koristeluun esim. lehtipersiljaa tai rucolaa
Lenkki-lehtikaalifrittata — Ohje
-
- Lisäksi tarvitset uuninkestävän paistinpannun tai vuoan, tässä käytettiin halkaisijaltaan 22 cm pannua
- Hienonna lehtikaali, valkosipuli sekä punasipuli, ja kuullota niitä pannulla öljytilkassa hetki, kunnes kaali menee hieman kasaan
- Viipaloi peruna ja lenkki. Lado perunat voidellun uunivuoan tai uuninkestävän pannun pohjalle, mausta suolalla, ja nosta päälle lehtikaali-sipuliseos
- Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos pannuun. Nosta päälle juustoraaste sekä lenkkiviipaleet, ja ripauta mukaan vielä hyppysellinen savupaprikaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin
- Koristele halutessasi lehtipersiljalla tai rucolalla
- Viipaloi ja tarjoile.
Vinkki!
Kokeile myös kinkulla höystettyä uunimunakasta.