Lenkki-lehtikaalifrittata

Lenkki-lehtikaalifrittata

Uunimunakas saa makua lenkistä ja piristystä lehtikaalista. Viipaleet maistuvat kylmänäkin vaikka piknikillä! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Kärähtäneet -blogin tekemä.

2

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • kourallinen lehtikaalia
  • 1 keitetty, kuorittu peruna
  • 6 kananmunaa
  • 3 rkl maitoa
  • kourallinen juustoraastetta
  • 0.5 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • savupaprikajauhetta
  • koristeluun esim. lehtipersiljaa tai rucolaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Lenkki-lehtikaalifrittata — Ohje

  1. Lisäksi tarvitset uuninkestävän paistinpannun tai vuoan, tässä käytettiin halkaisijaltaan 22 cm pannua
  2. Hienonna lehtikaali, valkosipuli sekä punasipuli, ja kuullota niitä pannulla öljytilkassa hetki, kunnes kaali menee hieman kasaan
  3. Viipaloi peruna ja lenkki. Lado perunat voidellun uunivuoan tai uuninkestävän pannun pohjalle, mausta suolalla, ja nosta päälle lehtikaali-sipuliseos
  4. Vatkaa munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos pannuun. Nosta päälle juustoraaste sekä lenkkiviipaleet, ja ripauta mukaan vielä hyppysellinen savupaprikaa. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin
  5. Koristele halutessasi lehtipersiljalla tai rucolalla
  6. Viipaloi ja tarjoile.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit