Ugnsomelett med länkkorv och grönkål

Lenkki-lehtikaalifrittata

En omelett i ugn, en italiensk frittata, piggar du enkelt upp med grönkål. Bladen är så goda att de går att äta som sådana. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Kärähtäneet -bloggen.

2

Ingredienser

  • 0.5 pkt Riktig skinnfri länk (450 g)
  • handfull grönkål
  • 1 st kokt, skalad potatis
  • 6 st ägg
  • 3 msk mjölk
  • handfull med riven ost
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • rökt paprikapulver
  • bladpersilja eller ruccola för garneringen

Ugnsomelett med länkkorv och grönkål — Gör så här

  1. Den ugnssäkra pannan som används för detta recept har en diameter på 22 centimeter.
  2. Hacka kålen, vitlöken och rödlöken och sautera i en skvätt olja tills kålen börjar dra ihop sig.
  3. Skiva korven och potatisen. Placera potatisen i botten, salta och häll över kål- och lökblandningen.
  4. Vispa ihop äggen och mjölken och krydda med salt och peppar innan du häller i pannan. Toppa med riven ost och länkskivorna och avrunda med rökt paprikapulver.
  5. Grädda i 200 grader i kring 20 minuter tills frittatan får en fin färg. Om du vill garnerar du med bladpersilja och/eller ruccola.

Rate

Dela

Kommentarer