Hoppa till innehållet
Ugnsomelett med länkkorv och grönkål

Ugnsomelett med länkkorv och grönkål

Riktig skinnfri länk 450 g

2

45min total tid

Lätt

En omelett i ugn, en italiensk frittata, piggar du enkelt upp med grönkål. Bladen är så goda att de går att äta som sådana. Detta recept deltog i Kunnon lenkkimakkara-utmaningen 2013 och är signerat Kärähtäneet -bloggen.

Ingredienser

Ugnsomelett med länkkorv och grönkål
  • 0.5 pkt Snellman Riktig skinnfri länk 450 g
  • 30 g bladkål
  • 1 kokt potatis
  • 6 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 rödlök
  • 1 vitlökslyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
Garnering
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 kruka rucola

Instruktioner

Den ugnssäkra pannan som används för detta recept har en diameter på 22 centimeter.

Hacka kålen, vitlöken och rödlöken och sautera i en skvätt olja tills kålen börjar dra ihop sig.

Skiva korven och potatisen. Placera potatisen i botten, salta och häll över kål- och lökblandningen.

Vispa ihop äggen och mjölken och krydda med salt och peppar innan du häller i pannan. Toppa med riven ost och länkskivorna och avrunda med rökt paprikapulver.

Grädda i 200 grader i kring 20 minuter tills frittatan får en fin färg. Om du vill garnerar du med bladpersilja och/eller ruccola.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 390 g
Energi 701 kJ / 169 kcal 2734 kJ / 658 kcal
Fett 11.7 g 45.8 g
- varav mättat fett 4.5 g 17.4 g
Kolhydrat 3.6 g 14 g
- varav sockerarter 0.9 g 3.3 g
Protein 11 g 44 g
Fiber 1.1 g 4.2 g
Salt 1.1 g 4.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan