Hoppa till innehållet
Ungersk köttfärssoppa

Ungersk köttfärssoppa

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

45min

6

Lätt

Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.

Ingredienser

Ungersk köttfärssoppa
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 1.5 msk olja
  • 2 lök
  • 3 vitlökslyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk kummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1.5 l vatten
  • 0.5 dl köttfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 potatis
  • 3 morötter
  • 2 röd paprika
  • 1 burk skalade tomater (ca 400g)
  • 1 msk socker
Dessutom
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 1 dl smetana

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen i sitt eget fett. Tillsätt den tärnade löken och de finfördelade vitlöksklyftorna i grytan och bryn dem. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och de konserverade tomaterna
  2. Tillsätt de skivade morötterna, potatisklyftorna och de skivade paprikorna. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter
  3. Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan
  4. Servera med smetana.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 460 g
Energi 335 kJ / 81 kcal 1542 kJ / 371 kcal
Fett 5.7 g 26.2 g
- varav mättat fett 2.5 g 11.4 g
Kolhydrat 3.7 g 17 g
- varav sockerarter 2.3 g 10.5 g
Protein 3 g 14 g
Fiber 1.1 g 5.2 g
Salt 0.8 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan