Ungersk köttfärssoppa
45min
6
Lätt
Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.
Ingredienser
Ungersk köttfärssoppa
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1.5 msk olja
- 2 lök
- 3 vitlökslyftor
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk rökt paprikapulver
- 0.5 tsk kummin
- 1 msk torkad oregano
- 1.5 l vatten
- 0.5 dl köttfond
- 2 msk tomatpuré
- 4 potatis
- 3 morötter
- 2 röd paprika
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 1 msk socker
Dessutom
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
- 1 dl smetana
Instruktioner
Bryn köttfärsen i sitt eget fett. Tillsätt den tärnade löken och de finfördelade vitlöksklyftorna i grytan och bryn dem. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och de konserverade tomaterna
Tillsätt de skivade morötterna, potatisklyftorna och de skivade paprikorna. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter
Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan
Servera med smetana.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 460 g | |
---|---|---|
Energi | 335 kJ / 81 kcal | 1542 kJ / 371 kcal |
Fett | 5.7 g | 26.2 g |
- varav mättat fett | 2.5 g | 11.4 g |
Kolhydrat | 3.7 g | 17 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 10.5 g |
Protein | 3 g | 14 g |
Fiber | 1.1 g | 5.2 g |
Salt | 0.8 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.