Hoppa till innehållet
Ungersk köttfärssoppa

Ungersk köttfärssoppa

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

45min

6

Lätt

Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.

Ingredienser

Ungersk köttfärssoppa
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 1.5 msk olja
  • 2 lök
  • 3 vitlökslyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 tsk kummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1.5 l vatten
  • 0.5 dl köttfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 potatis
  • 3 morötter
  • 2 röd paprika
  • 1 burk skalade tomater (ca 400g)
  • 1 msk socker
Dessutom
  • 0.5 dl strimlad färsk persilja
  • 1 dl smetana

Instruktioner

Bryn köttfärsen i sitt eget fett. Tillsätt den tärnade löken och de finfördelade vitlöksklyftorna i grytan och bryn dem. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och de konserverade tomaterna
Tillsätt de skivade morötterna, potatisklyftorna och de skivade paprikorna. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter
Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan
Servera med smetana.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 460 g
Energi 335 kJ / 81 kcal 1542 kJ / 371 kcal
Fett 5.7 g 26.2 g
- varav mättat fett 2.5 g 11.4 g
Kolhydrat 3.7 g 17 g
- varav sockerarter 2.3 g 10.5 g
Protein 3 g 14 g
Fiber 1.1 g 5.2 g
Salt 0.8 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan