Ungersk köttfärssoppa
Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g45min
6
Lätt
Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.
        
                              Ingredienser
Ungersk köttfärssoppa
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
 - 1.5 msk olja
 - 2 lök
 - 3 vitlökslyftor
 - 1.5 tsk salt
 - 0.5 tsk svartpeppar
 - 1 msk rökt paprikapulver
 - 0.5 tsk kummin
 - 1 msk torkad oregano
 - 1.5 l vatten
 - 0.5 dl köttfond
 - 2 msk tomatpuré
 - 4 potatis
 - 3 morötter
 - 2 röd paprika
 - 1 burk skalade tomater (ca 400g)
 - 1 msk socker
 
Dessutom
- 0.5 dl strimlad färsk persilja
 - 1 dl smetana
 
Instruktioner
- Bryn köttfärsen i sitt eget fett. Tillsätt den tärnade löken och de finfördelade vitlöksklyftorna i grytan och bryn dem. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond och de konserverade tomaterna
 - Tillsätt de skivade morötterna, potatisklyftorna och de skivade paprikorna. Koka tills dess att grönsakerna är nästan mjuka, i cirka 20-30 minuter
 - Avsmaka och strö rikligt med persilja på ytan av soppan
 - Servera med smetana.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 460 g | |
|---|---|---|
| Energi | 335 kJ / 81 kcal | 1542 kJ / 371 kcal | 
| Fett | 5.7 g | 26.2 g | 
| - varav mättat fett | 2.5 g | 11.4 g | 
| Kolhydrat | 3.7 g | 17 g | 
| - varav sockerarter | 2.3 g | 10.5 g | 
| Protein | 3 g | 14 g | 
| Fiber | 1.1 g | 5.2 g | 
| Salt | 0.8 g | 3.7 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Köttfärssoppan som fått sin inspiration från ungersk gulaschsoppa är ypperlig talkomat. I alpländerna är gulaschsoppa en populär rätt i slalombacken.