Upp-och-ner-kaka med skinka
6
30min tillagningstid + 3h 30min total tid
Medel
Ingredienser
Upp-och-ner-kaka med skinka
- 300 g råg rostbröd
- 2 dl mjölk
Fyllning
- 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
- 6 gelatinblad
- 0.5 dl purjo
- 3 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk senap
- 1 röd paprika
- 1 kryddgurka
- 0.5 tsk örtkryddblandning
- 1 några nypor salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
Täck bottnet på en rund skål med färskfilm. Skär kanterna av brödet och gör trianglar som du doppar i mjölk och placererar i botten av skålen och längs kanterna.
Sätt gelatinbladen i kallt vatten, hacka skinkan, saltgurkan, purjolöken och paprikan till små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna och krydda vid behov.
Värm en skvätt vatten till kokpunkten och lös upp gelatinbladen i blandningen. Sätt gelatinblandningen i fyllningen och rör om ordentligt och häll sen över i brödskålen.
Jämna ut ytan och toppa med ännu ett lager av mjölkdränkt bröd. Täck med film och låt kakan stå minst tre timmar i kylen, men gärna över natten. Dekorera enligt tycke och smak!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 721 kJ / 173 kcal | 1658 kJ / 397 kcal |
Fett | 10.1 g | 23.2 g |
- varav mättat fett | 5 g | 11.4 g |
Kolhydrat | 11.5 g | 26.4 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 8.2 g |
Protein | 8 g | 20 g |
Fiber | 2.4 g | 5.6 g |
Salt | 1 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.