Hoppa till innehållet
Upp-och-ner-kaka med skinka

Upp-och-ner-kaka med skinka

Extramör skinka 300 g

6

30min tillagningstid | 3h 30min total tid

Medel

När sommaren närmar sig är det flera olika fester på tapeten, allt från konfirmationer till studentkalas. OIika typer av smörgåstårtor är det perfekta sättet att ge kalaset en fin och saltig matprofil. Herr Snellman har lösningen på det mesta när det kommer till smörgåstårtor!

Ingredienser

Upp-och-ner-kaka med skinka
  • 300 g råg rostbröd
  • 2 dl mjölk
Fyllning
  • 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
  • 6 gelatinblad
  • 0.5 dl purjo
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 röd paprika
  • 1 kryddgurka
  • 0.5 tsk örtkryddblandning
  • 1 några nypor salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Instruktioner

Täck bottnet på en rund skål med färskfilm. Skär kanterna av brödet och gör trianglar som du doppar i mjölk och placererar i botten av skålen och längs kanterna.
Sätt gelatinbladen i kallt vatten, hacka skinkan, saltgurkan, purjolöken och paprikan till små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna och krydda vid behov.
Värm en skvätt vatten till kokpunkten och lös upp gelatinbladen i blandningen. Sätt gelatinblandningen i fyllningen och rör om ordentligt och häll sen över i brödskålen.
Jämna ut ytan och toppa med ännu ett lager av mjölkdränkt bröd. Täck med film och låt kakan stå minst tre timmar i kylen, men gärna över natten. Dekorera enligt tycke och smak!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 721 kJ / 173 kcal 1658 kJ / 397 kcal
Fett 10.1 g 23.2 g
- varav mättat fett 5 g 11.4 g
Kolhydrat 11.5 g 26.4 g
- varav sockerarter 3.6 g 8.2 g
Protein 8 g 20 g
Fiber 2.4 g 5.6 g
Salt 1 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan