Upp-och-ner-kaka med skinka

Keikautettu kinkkukakku

När sommaren närmar sig är det flera olika fester på tapeten, allt från konfirmationer till studentkalas. OIika typer av smörgåstårtor är det perfekta sättet att ge kalaset en fin och saltig matprofil. Herr Snellman har lösningen på det mesta när det kommer till smörgåstårtor!

6

Ingredienser

  • Rostat bröd (råg)
  • Mjölk att fukta med
Fyllning
  • 6 kpl gelatinblad
  • skvätt varmt vatten
  • 300 g Snellmanin extramör skinka
  • ½ dl hackad purjolök
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl god majonnäs
  • 2 msk senap
  • 1 röd paprika i kuber
  • 1 kryddgurka i kuber
  • örtkrydda
  • en nypa salt
  • grovmalen svartpeppar

Upp-och-ner-kaka med skinka — Gör så här

  1. Täck bottnet på en rund skål med färskfilm. Skär kanterna av brödet och gör trianglar som du doppar i mjölk och placererar i botten av skålen och längs kanterna.
  2. Sätt gelatinbladen i kallt vatten, hacka skinkan, saltgurkan, purjolöken och paprikan till små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna och krydda vid behov.
  3. Värm en skvätt vatten till kokpunkten och lös upp gelatinbladen i blandningen. Sätt gelatinblandningen i fyllningen och rör om ordentligt och häll sen över i brödskålen.
  4. Jämna ut ytan och toppa med ännu ett lager av mjölkdränkt bröd. Täck med film och låt kakan stå minst tre timmar i kylen, men gärna över natten. Dekorera enligt tycke och smak!
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer