
Upp-och-ner-kaka med skinka
3h 30min (varav 30min aktiv)
6
Medel
När sommaren närmar sig är det flera olika fester på tapeten, allt från konfirmationer till studentkalas. OIika typer av smörgåstårtor är det perfekta sättet att ge kalaset en fin och saltig matprofil. Herr Snellman har lösningen på det mesta när det kommer till smörgåstårtor!
Ingredienser
Upp-och-ner-kaka med skinka
- 300 g råg rostbröd
- 2 dl mjölk
Fyllning
- 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
- 6 gelatinblad
- 0.5 dl purjo
- 3 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 msk senap
- 1 röd paprika
- 1 kryddgurka
- 0.5 tsk örtkryddblandning
- 1 några nypor salt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
- Täck bottnet på en rund skål med färskfilm. Skär kanterna av brödet och gör trianglar som du doppar i mjölk och placererar i botten av skålen och längs kanterna.
- Sätt gelatinbladen i kallt vatten, hacka skinkan, saltgurkan, purjolöken och paprikan till små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna och krydda vid behov.
- Värm en skvätt vatten till kokpunkten och lös upp gelatinbladen i blandningen. Sätt gelatinblandningen i fyllningen och rör om ordentligt och häll sen över i brödskålen.
- Jämna ut ytan och toppa med ännu ett lager av mjölkdränkt bröd. Täck med film och låt kakan stå minst tre timmar i kylen, men gärna över natten. Dekorera enligt tycke och smak!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 721 kJ / 173 kcal | 1658 kJ / 397 kcal |
Fett | 10.1 g | 23.2 g |
- varav mättat fett | 5 g | 11.4 g |
Kolhydrat | 11.5 g | 26.4 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 8.2 g |
Protein | 8 g | 20 g |
Fiber | 2.4 g | 5.6 g |
Salt | 1 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
När sommaren närmar sig är det flera olika fester på tapeten, allt från konfirmationer till studentkalas. OIika typer av smörgåstårtor är det perfekta sättet att ge kalaset en fin och saltig matprofil. Herr Snellman har lösningen på det mesta när det kommer till smörgåstårtor!