Keikautettu kinkkukakku

Keikautettu kinkkukakku

Ihana kesä saapuu juhlineen. Koulut loppuvat ja moni saa pitkän uurastuksen jälkeen valmistujaislakkinsa, ikimuistoinen hetki elämässä. Rippikoululaisetkin pääsevät ripiltä pitkin kesää. Kesä onkin yhtä suurta juhlaa, illanistujaisia, puutarhajuhlia ja iloisia jälleentapaamisia ystävien ja sukulaisten kesken. Ja juhlien tarjottaviksihan sopivat parhaiten voileipäkakut, oli juhla minkätyyppinen vaan.

6

Ainekset

  • Ruispaahtoleipää
  • Maitoa kostutukseen
Täyte
  • 6 kpl liivatelehteä
  • tilkka kuumaa vettä
  • 300 g Snellmanin Ylikypsää kinkkua
  • ½ dl silputtua purjosipulia
  • 3 dl ranskankermaa (2 purkkia)
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl sinappia
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 maustekurkku kuutioina
  • yrttimaustetta
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
Ylikypsä Kinkku 3

Keikautettu kinkkukakku — Ohje

  1. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja tee niistä kolmion muotoiset tai tee muoteilla haluamasi kuvioita.
  3. Kasta leivät maidossa ja asettele leivät kulhon pohjalle ja reunoille.
  4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
  5. Pilko kinkku, suolakurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua ruohosipuli.
  6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta tarvittaessa.
  7. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää liivatelehdet täytteeseen, sekoita kunnolla.
  8. Kaada täyte leivillä vuorattuun kulhoon.
  9. Tasaa pinta ja lado päälle vielä kerros maidolla kostutettuja leipiä.
  10. Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä vähintään 3 tuntia mutta mielellään seuraavaan päivään.
  11. Koristele haluamasi tavalla.

Arvioi

Jaa

Kommentit