
Keikautettu kinkkukakku
3h 30min (josta aktiivista 30min)
6
Keskitaso
Ainekset
Keikautettu kinkkukakku
- 300 g ruispaahtoleipää
- 2 dl maitoa
Täyte
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 6 kpl liivatelehteä
- 0.5 dl purjosipulia
- 3 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl sinappia
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl maustekurkkua
- 0.5 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 kpl ripaus suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
-
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla.
-
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja tee niistä kolmion muotoiset tai tee muoteilla haluamasi kuvioita.
-
Kasta leivät maidossa ja asettele leivät kulhon pohjalle ja reunoille.
-
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
-
Pilko kinkku, suolakurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua purjosipuli.
-
Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta tarvittaessa.
-
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää liivatelehdet täytteeseen, sekoita kunnolla.
-
Kaada täyte leivillä vuorattuun kulhoon.
-
Tasaa pinta ja lado päälle vielä kerros maidolla kostutettuja leipiä.
-
Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä vähintään 3 tuntia mutta mielellään seuraavaan päivään.
-
Koristele haluamasi tavalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 721 kJ / 173 kcal | 1658 kJ / 397 kcal |
Rasva | 10.1 g | 23.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 5 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 11.5 g | 26.4 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 8.2 g |
Proteiini | 8 g | 20 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 5.6 g |
Suola | 1 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.