Varm smörgåstårta
1h 30min (varav 1h aktiv)
6
Medel
Ingredienser
Smörgåstårta
- 12 rostat bröd
- 1 pkt Snellman Grillad skinka 200 g
- 1 pkt Snellman Grillad kycklingfilé 150 g
- 300 g riven mozzarellaost
Rostade grönsaker
- 2 rödlök
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1 dl röd pestosås
- 3 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Skala löken och skär i klyftor. Halvera zucchinin och skär i ca. 1 cm tjocka skivor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och skär i bitar. Ställ alla grönsaker och 2/3 av körsbärstomaterna i en ugnsform.
Häll över pesto, tomatpuré och lite salt om du så önskar. Rör ihop och rosta i 250-gradig ugn i ca. 20-25 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader efter rostningen.
Placera bakplåtspapper i botten en ugnsform (ø 23 cm). Bygg ett första lager av fyra brödskivor och jämna ut kanterna.
Ös 1/3 av dina rostade grönsaker i formen och varva med pålägg och riven ost. Fortsätt bygga lager på lager tills du nått upp till toppen. Avrunda med körsbärstomater överst.
Ge kakan 30-40 minuter i en 200-gradig ugn. Avrunda med färsk basilika och servera smörgåstårtan varm.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 717 kJ / 172 kcal | 1650 kJ / 395 kcal |
Fett | 9.5 g | 21.9 g |
- varav mättat fett | 3.3 g | 7.7 g |
Kolhydrat | 10.1 g | 23.1 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 4.2 g |
Protein | 11 g | 26 g |
Fiber | 1.1 g | 2.5 g |
Salt | 1.1 g | 2.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.