Hoppa till innehållet
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Grillad skinka 200 g

1h 30min (varav 1h aktiv)

6

Medel

Lätt och läckert och dessutom snyggt! En varm smörgåstårta är det perfekta valet för alla former av större eller mindre festligheter under vinterhalvåret! Den här mångsidiga helheten får sin fantastiskt nyanserade och djupa smak från våra grillade pålägg. Du väljer själv om du blandar skinka och broiler eller gör en kaka för båda smakerna!

Ingredienser

Smörgåstårta
Rostade grönsaker
  • 2 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 dl röd pestosås
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt

Instruktioner

Skala löken och skär i klyftor. Halvera zucchinin och skär i ca. 1 cm tjocka skivor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och skär i bitar. Ställ alla grönsaker och 2/3 av körsbärstomaterna i en ugnsform.

Häll över pesto, tomatpuré och lite salt om du så önskar. Rör ihop och rosta i 250-gradig ugn i ca. 20-25 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader efter rostningen.

Placera bakplåtspapper i botten en ugnsform (ø 23 cm). Bygg ett första lager av fyra brödskivor och jämna ut kanterna.

Ös 1/3 av dina rostade grönsaker i formen och varva med pålägg och riven ost. Fortsätt bygga lager på lager tills du nått upp till toppen. Avrunda med körsbärstomater överst.

Ge kakan 30-40 minuter i en 200-gradig ugn. Avrunda med färsk basilika och servera smörgåstårtan varm.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 717 kJ / 172 kcal 1650 kJ / 395 kcal
Fett 9.5 g 21.9 g
- varav mättat fett 3.3 g 7.7 g
Kolhydrat 10.1 g 23.1 g
- varav sockerarter 1.8 g 4.2 g
Protein 11 g 26 g
Fiber 1.1 g 2.5 g
Salt 1.1 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan