Vietnamesisk phở med malet kött och olja på chili och bacon

Pulled pork pitaleivät ja punakaali-pekoni coleslaw

I vinterkylan kan det vara skönt med en smakrik och varm soppa på bordet. Den vietnamesiska phở -soppan kommer i detta recept från Satokausi.fi sidan med kinakål, Snellmans malet kött och en olja gjorde på chili och bacon.

4 1 h

Ingredienser

Phở-buljong
  • 2 st lök
  • 10 cm stumpar ingefära
  • 4 st nejlika
  • 3 st stjärnanis
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st kardemumma (hel)
  • 2 tsk korianderfrön (hela)
  • 1,5 l köttbuljong
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk fisksås
  • salt
Dessutom
  • 1 pkt Snellman Riktigt malet kött av gris och nöt (400 g)
  • 200 g tunna risnudlar
  • 0,5 kinakål
  • 1 st söt lök
  • färska örter (mint, koriander, basilika)
  • hoisin-sås
  • salt och svartpeppar
Olja på chili och bacon
  • 1 pkt Herr Snellmans Riktig bacon
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 3 st röd chili
  • 2 st saft och skal från lime
  • 1 msk sojasås
  • 1-2 dl rypsolja

Vietnamesisk phở med malet kött och olja på chili och bacon — Gör så här

Phở-soppa med malet kött
  1. Inled med oljan (se nedan). Gör sen spadet först. Halvera lök och ingefära. Stek på varm och torr panna så de får färg. Lägg i nejlika, stjärnanis, kanel, kardemumma och koriander i en kastrull och rosta en stund.
  2. Tillsätt buljong, lökhalvor, ingefära och farinsocker. Värm upp till kokningspunkten och låt mysa i en halv timme. Krydda med fisksås och salt. Sikta och håll varm.
  3. Bryn malet kött och krydda med salt och peppar. Koka risnudlarna enligt instruktion, häll av vätskan och fördela i skålar. Skär kinakål och söt lök i bitar. Fördela kött, kål och lök i smålarna och tillsätt rejält med örter. Häll sist varm spad över skålarna.
  4. Servera med hoisin-sås och olja på chili och bacon.
Olja på chili och bacon
  1. Skär bacon i små bitar och stek krispigt. Skala och hacka vitlöken fint och släng i pannan med ditt bacon i några minuter.
  2. Hacka chilin fint och sätt i pannan, stek kort. Flytta din blandning i en burk och fyll på med limens saft och skal samt sojasås. Tillsätt så mycket olja att ingredienserna täcks helt.
  3. Låt oljan ta smak i kylskåpet i några timmar innan servering.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer