Siirry sisältöön
Pho-keitto jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä

Pho-keitto jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä

Kunnon pekoni 150 g

6

1t kokonaisaika

Helppo

Kevään kunniaksi pöytään katetaan pho-keittoa kiinankaalilla, Snellmanin jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä höystettynä. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Pikainen Pho-liemi
  • 2 kpl sipulia
  • 1 kpl 2–3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 4 kpl neilikkaa
  • 3 kpl tähtianista
  • 2 kpl kanelitankoa
  • 2 kpl kardemummaa (kokonainen)
  • 2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1.5 l lihalientä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 0.5 tl suolaa
Lisäksi
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
  • 200 g riisinuudelia
  • 0.5 kpl kiinankaalta
  • 1 kpl sipulia
  • 0.5 dl tuoreita yrttejä
  • 0.5 dl Hoisin-kastiketta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Pekoni-chiliöljy
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl limen mehu ja kuoriraaste
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 dl rypsiöljyä

Ohje

Pho-keitto jauhelihalla

Valmista ensin liemi. Halkaise sipulit ja inkivääri. Paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla, jotta saavat kunnolla väriä. Laita neilikat, tähtianikset, kanelitangot, kardemummat ja korianterinsiemenet kattilaan ja paahda hetki.

Lisää lihaliemi, sipulin puolikkaat, inkivääri ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia puolisen tuntia. Mausta kalakastikkeella ja suolalla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.

Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jaa kulhoihin. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja makea sipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa jauheliha, kiinankaali ja sipuli kulhoihin, lisää runsaasti tuoreita yrttejä ja kaada kuuma liemi päälle.

Tarjoile pho-keiton kanssa hoisin-kastiketta ja pekoni-chiliöljyä.

Pekoni-chiliöljy

Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle pekonin joukkoon, paista muutama minuutti.

Hienonna chili ja lisää pannulle. Paista hetki. Siirrä pekoniseos purkkiin ja sekoita joukkoon limen raastettu kuori ja puristettu mehu sekä soijakastike. Lisää öljyä sen verran, että ainekset peittyvät kunnolla.

Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 480 g
Energia 572 kJ / 137 kcal 2743 kJ / 658 kcal
Rasva 8.6 g 41.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 10.9 g
Hiilihydraatit 10.6 g 50.8 g
- josta sokereita 1.6 g 7.6 g
Proteiini 4 g 19 g
Ravintokuitu 0.4 g 2.1 g
Suola 1 g 5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Aasialainen ruoka Arkiruoka Keitot Kevät

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle