Pho-keitto jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä

Pho-keitto

Kevään kunniaksi pöytään katetaan pho-keittoa kiinankaalilla, Snellmanin jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä höystettynä.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 60 min

Ainekset

Pikainen Pho-liemi
  • 2 kpl sipulia
  • 10 cm pätkä inkivääriä
  • 4 kpl neilikkaa
  • 3 kpl tähtianista
  • 2 kpl kanelitankoa
  • 2 kpl kokonaista kardemummaa
  • 2 tlk kokonaisia korianterinsiemeniä
  • 1,5 l lihalientä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl kalakastiketta
  • suolaa
Lisäksi
  • 1 pkt Snellman sika-nautajauhelihaa (400g)
  • 200 g riisinuudeleita
  • 0,5 kiinankaali
  • 1 kpl makea sipuli
  • tuoreita yrttejä (minttu, korianteri, thaibasilika)
  • hoisin-kastiketta
  • suolaa ja mustapippuria
Pekoni-chiliöljy
  • 1 pkt Snellman Kunnon Pekonia
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl Limen mehu ja -kuoriraaste
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1-2 dl rypsiöljyä

Pho-keitto jauhelihalla ja pekoni-chiliöljyllä — Ohje

Pho-keitto jauhelihalla
  1. Valmista ensin liemi. Halkaise sipulit ja inkivääri. Paahda niitä kuivalla kuumalla pannulla, jotta saavat kunnolla väriä. Laita neilikat, tähtianikset, kanelitangot, kardemummat ja korianterinsiemenet kattilaan ja paahda hetki.
  2. Lisää lihaliemi, sipulin puolikkaat, inkivääri ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia puolisen tuntia. Mausta kalakastikkeella ja suolalla. Siivilöi ja pidä lämpimänä.
  3. Ruskista jauheliha ja mausta se suolalla ja mustapippurilla. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jaa kulhoihin. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja makea sipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa jauheliha, kiinankaali ja sipuli kulhoihin, lisää runsaasti tuoreita yrttejä ja kaada kuuma liemi päälle.
  4. Tarjoile pho-keiton kanssa hoisin-kastiketta ja pekoni-chiliöljyä.
Pekoni-chiliöljy
  1. Hienonna pekoni ja ruskista se rapeaksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle pekonin joukkoon, paista muutama minuutti.
  2. Hienonna chili ja lisää pannulle. Paista hetki. Siirrä pekoniseos purkkiin ja sekoita joukkoon limen raastettu kuori ja puristettu mehu sekä soijakastike. Lisää öljyä sen verran, että ainekset peittyvät kunnolla.
  3. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit