
Wienerschnitzel
Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g15min
4
Lätt
Ingredienser
Wienerschnitzel
- 2 pkt Snellman Lövbiff av lantgris ytterfilé 2 st 240 g
- 1 tsk salt
- 1 msk smör
Dubbelpanering
- 2 msk vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl skorpmjöl
- 1 nypa chilipulver
- 0.5 tsk paprikapulver
- 2 msk färsk persilja
Garnering
- 4 citronskivor
- 4 ansjovis
- 1 msk kapris
Instruktioner
-
Knäck ett ägg mot kanten på en djuptallrik och vispa sönder det. På en annan tallrik mäter du upp skorpmjölet och blandar i lite chili, paprika och persilja. (Om du vill göra en traditionell wienerschnizel ska du lämna bort kryddorna.) På en tredje tallrik mäter du upp vetemjölet.
-
Krydda biffarna med salt och vänd dem i vetemjölet. Doppa biffarna i ägg, vänd dem sedan i skorpmjölet.
-
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek på medelvärme i fyra minuter på var sida, eller tills biffarna fått en vacker brun färg.
-
Lägg upp biffarna på ett fat och dekorera med citron, ansjovis och kapris. Som tillbehör passar potatismos och en grönsallad.
Tips
Testa ochså den nya krispig wienerschnitzel av lantgris!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 884 kJ / 210 kcal | 1149 kJ / 273 kcal |
Fett | 7.2 g | 9.3 g |
- varav mättat fett | 3.1 g | 4.1 g |
Kolhydrat | 10.5 g | 13.7 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 0.9 g |
Protein | 25 g | 32 g |
Fiber | 0.7 g | 0.9 g |
Salt | 1.9 g | 2.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.