Wienerschnitzel med ärtpotatismos och sourcream & onion-sås
4
20min tillagningstid + 1h total tid
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Krispig wienerschnitzel av lantgris 4 st 680 g
- 0.7 dl olja för stekning
Herne-perunamuusi
- 800 g mjöliga potatis
- 200 g frysta ärter
- 1 tsk salt
- 25 g smör
- 2 dl lättmjölk
Sourcream & onion sås
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk salt
- 3 msk hackad gräslök
Dessutom
- 1 citron
- 2 dl sourcream & onion sipsejä
- gräslök
Instruktioner
Skala potatisen och gör bitar i en kastrull. Tillsätt vatten för att täcka potatisen. Koka potatisen och häll av vattnet. Gör puré av potatisen. Tillsätt smör och rör om. Häll ännu i uppvärmd mjölk och krydda med salt.
Låt ärterna tina upp enligt föreskriften på förpackningen. Gör en puré av ärterna antingen med stavmixer, kniv eller gaffel. Rör ner ärtpurén i ditt potatismos.
Tillred såsen. Finhacka gräslöken och rör ner alla ingredienser i en skål och rör om.
Stek biffarna. Värm pannan och lägg i rejält med olja och vid behov en klick smör. Stek biffarna på medeltemperatur i ett par minuter per sida, tills ytan är vackert gyllenbrun. Lyft biffarna på en bit hushållspapper för att avlägsna överloppsfett.
Servera biffarna med ärtpotatismos och sås. Toppa portionen med potatischips, gräslök och skivad citron.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 480 g | |
---|---|---|
Energi | 740 kJ / 177 kcal | 3552 kJ / 849 kcal |
Fett | 9.1 g | 43.8 g |
- varav mättat fett | 3.6 g | 17.2 g |
Kolhydrat | 14.6 g | 70.3 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 10.6 g |
Protein | 8 g | 40 g |
Fiber | 1.1 g | 5.4 g |
Salt | 1.1 g | 5.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.