
Wieninleike sourcream & onion kastikkeella ja herne-perunamuusilla
1h (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Rapea wieninleike 4 kpl 680 g
- 0.7 dl öljyä paistamiseen
Herne-perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 200 g pakasteherneitä
- 1 tl suolaa
- 25 g voita
- 2 dl kevytmaitoa
Sourcream & onion kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl sokeria
- 0.5 tl valkosipulijauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
Lisäksi
- 1 kpl sitruunaa
- 2 dl sourcream & onion sipsejä
- ruohosipulia koristeluun
Ohje
- Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Lisää vettä, että perunat peittyvät. Keitä kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat. Lisää voi ja sekoita. Lisää kuumennettu maito ja mausta suolalla.
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta herneet kevyesti sauvasekoittimella, veitsellä tai haarukalla. Lisää hernesose muusin joukkoon.
- Valmista kastike. Hienonna ruohosipuli. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita.
- Paista pihvit. Kuumenna pannulla reilusti öljyä ja halutessasi nokare voita. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 2 minuuttia / puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta pihvit talouspaperin päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
- Tarjoa pihvi herne-perunamuusin ja kastikkeen kanssa. Viimeistele sipseillä, ruohosipulilla ja sitruunaviipaleella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 480 g | |
---|---|---|
Energia | 740 kJ / 177 kcal | 3552 kJ / 849 kcal |
Rasva | 9.1 g | 43.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 17.2 g |
Hiilihydraatit | 14.6 g | 70.3 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 10.6 g |
Proteiini | 8 g | 40 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 5.4 g |
Suola | 1.2 g | 5.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.