Siirry sisältöön
Porsaan ulkofileen ruskistaminen pannulla

Porsaan ulkofileen ruskistaminen pannulla

Porsaan ulkofile kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittoa, jotta liha näyttää mahdollisimman kutsuvalta ruokapöydässä. Tämän lisäksi lihan ruskistaminen vaikuttaa porsaan ulkofileen makuun paljon. Ruskistamisen jälkeen filee tulee kypsentää uunissa. On myös tärkeää antaa lihan vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Katso ohjeet porsaan ulkofileen ruskistamiseen pannulla kokonaisuudessaan alta.

Valmistusohjeet:

1. Ruskista lihan pinta pannulla voin ja öljyn seoksessa.

2. Ruskista myös fileen päät.

3. Kääri filee alumiinifolioon ja työnnä paistolämpömittari lihaan. Kypsennä fileetä 125-150 asteissa uunissa kunnes lihalämpömittari osoittaa 75 astetta. Anna lihan vetäytyä foliossa vähintään 15 minuutta, jotta lihan sisälämpötila tasaantuu ja mehukkuus säilyy. Lihan sisälämpötila nousee vetäytymisaikana vielä noin viisi astetta.