
Antipastolautanen ja miniclubleivät
45min
6
Ainekset
Marinoidut maa-artisokat
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.2 dl silputtua timjamia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
Miniclubileivät (12 kpl)
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 kpl ruukkua vihreää salaattia
- 3 kpl juustoviipaletta
- 0.5 kpl Snellman Prosciutto cotto 150 g
- 0.5 dl majoneesia
- 6 kpl viipaletta paahtoleipää
Lisäksi
- 200 g oliiveja
- 200 g juustoa (esim. manchego- tai pitkään kypsytettyä goudajuustoa)
- 250 g paahdettuja pikkupaprikoita
- 500 g viinirypäleitä
Ohje
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa muutamaan osaan.
- Siirrä pellille, pirskottele päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla, sekoita. Paahda uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes maa-artisokat ovat saaneet hiukan väriä ja ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
- Siirrä jäähtyneet maa-artisokat kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli ja timjami, sekoita. Nosta sivuun marinoitumaan.
- Kokoa leivät: Paahda leivät leivänpaahtimessa. Sivele leipien pintaan majoneesia. Lisää kolmen leivän päälle kerros, salaattia, juustoa, kinkkua ja tomaattia.
- Nosta toinen majoneesilla sivelty leipä kanneksi ja paina kevyesti. Leikkaa pois leipien reunat siististi ja sen jälkeen jokainen leipä neljään osaan. Aseta leipien keskelle cocktailtikku, jotta ne pysyvät kasassa.
- Asettele muut antipastolautasen ainekset kauniisti lautaselle ja tarjoile.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 635 kJ / 153 kcal | 2223 kJ / 536 kcal |
Rasva | 10 g | 35 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 8.4 g | 29.3 g |
- josta sokereita | 5.6 g | 19.7 g |
Proteiini | 5 g | 17 g |
Ravintokuitu | 5.1 g | 17.8 g |
Suola | 1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.