Antipastolautanen ja miniclubleivät
6
45min kokonaisaika
Ainekset
Marinoidut maa-artisokat
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.2 dl silputtua timjamia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
Miniclubileivät (12 kpl)
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 kpl ruukkua vihreää salaattia
- 3 kpl juustoviipaletta
- 0.5 kpl Snellman Prosciutto cotto 150 g
- 0.5 dl majoneesia
- 6 kpl viipaletta paahtoleipää
Lisäksi
- 200 g oliiveja
- 200 g juustoa (esim. manchego- tai pitkään kypsytettyä goudajuustoa)
- 250 g paahdettuja pikkupaprikoita
- 500 g viinirypäleitä
Ohje
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa muutamaan osaan.
Siirrä pellille, pirskottele päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla, sekoita. Paahda uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes maa-artisokat ovat saaneet hiukan väriä ja ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
Siirrä jäähtyneet maa-artisokat kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli ja timjami, sekoita. Nosta sivuun marinoitumaan.
Kokoa leivät: Paahda leivät leivänpaahtimessa. Sivele leipien pintaan majoneesia. Lisää kolmen leivän päälle kerros, salaattia, juustoa, kinkkua ja tomaattia.
Nosta toinen majoneesilla sivelty leipä kanneksi ja paina kevyesti. Leikkaa pois leipien reunat siististi ja sen jälkeen jokainen leipä neljään osaan. Aseta leipien keskelle cocktailtikku, jotta ne pysyvät kasassa.
Asettele muut antipastolautasen ainekset kauniisti lautaselle ja tarjoile.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 635 kJ / 153 kcal | 2223 kJ / 536 kcal |
Rasva | 10 g | 35 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 8.4 g | 29.3 g |
- josta sokereita | 5.6 g | 19.7 g |
Proteiini | 5 g | 17 g |
Ravintokuitu | 5.1 g | 17.8 g |
Suola | 1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.