Antipastolautanen ja miniclubleivät
45min
6
Ainekset
Marinoidut maa-artisokat
- 500 g maa-artisokkaa
 - 2 rkl rypsiöljyä
 - 1 tl suolaa
 - 0.2 dl silputtua timjamia
 - 1 kpl valkosipulinkynttä
 - 3 rkl oliiviöljyä
 - 2 rkl sitruunanmehua
 
Miniclubileivät (12 kpl)
- 2 kpl tomaattia
 - 0.5 kpl ruukkua vihreää salaattia
 - 3 kpl juustoviipaletta
 - 0.5 kpl Snellman Prosciutto cotto 150 g
 - 0.5 dl majoneesia
 - 6 kpl viipaletta paahtoleipää
 
Lisäksi
- 200 g oliiveja
 - 200 g juustoa (esim. manchego- tai pitkään kypsytettyä goudajuustoa)
 - 250 g paahdettuja pikkupaprikoita
 - 500 g viinirypäleitä
 
Ohje
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa muutamaan osaan.
 - Siirrä pellille, pirskottele päälle rypsiöljyä ja mausta suolalla, sekoita. Paahda uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes maa-artisokat ovat saaneet hiukan väriä ja ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
 - Siirrä jäähtyneet maa-artisokat kulhoon ja lisää oliiviöljy, sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli ja timjami, sekoita. Nosta sivuun marinoitumaan.
 - Kokoa leivät: Paahda leivät leivänpaahtimessa. Sivele leipien pintaan majoneesia. Lisää kolmen leivän päälle kerros, salaattia, juustoa, kinkkua ja tomaattia.
 - Nosta toinen majoneesilla sivelty leipä kanneksi ja paina kevyesti. Leikkaa pois leipien reunat siististi ja sen jälkeen jokainen leipä neljään osaan. Aseta leipien keskelle cocktailtikku, jotta ne pysyvät kasassa.
 - Asettele muut antipastolautasen ainekset kauniisti lautaselle ja tarjoile.
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 350 g | |
|---|---|---|
| Energia | 635 kJ / 153 kcal | 2223 kJ / 536 kcal | 
| Rasva | 10 g | 35 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 9.1 g | 
| Hiilihydraatit | 8.4 g | 29.3 g | 
| - josta sokereita | 5.6 g | 19.7 g | 
| Proteiini | 5 g | 17 g | 
| Ravintokuitu | 5.1 g | 17.8 g | 
| Suola | 1 g | 3.6 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          