Chorizo-nokkospasta
4
30min työaika + 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 0.5 l tuoreita nokkosen latvoja
- 1 kpl nippu kevätsipulin vartta
- 200 g herkkusieniä
- 0.5 kpl limeä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g fettuccinepastaa
- 80 g pinjansiemeniä
- 2 dl rucolan versoja
Ohje
Poimi nuoria nokkosenlatvoja, huuhtele ne kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Hienonna kevätsipuli ja paloittele herkkusienet. Lisää kasariin voi ja kuullota siinä kevätsipulia ja herkkusieniä viitisen minuuttia. Lisää kasariin nokkosenlatvat, puolikkaan limen puristettu mehu, kuohukerma, suola ja vasta rouhittu mustapippuri. Keitä seosta kasaan 5 minuuttia
Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä pastan keitto-ohjeen mukaisesti. Sopiva keittoaika tuorepastalle on noin 1-3 minuuttia. Valuta pasta hyvin
Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Siemenet ovat valmiita, kun ne saavat kullanruskean värin pintaansa ja niistä irtoaa huumaava tuoksu
Pilko chorizomakkarat ohuiksi siivuiksi. Paista siivut paistinpannulla kauniin värisiksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa
Ennen tarjoilua yhdistä chorizo-nokkoskeitos, chorizosiivut ja pasta. Nostele seos lautasille ja koristele annokset pinjansiemenillä ja rucolan versoilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 1018 kJ / 245 kcal | 3564 kJ / 856 kcal |
Rasva | 15.6 g | 54.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.6 g | 23.1 g |
Hiilihydraatit | 15.8 g | 55.3 g |
- josta sokereita | 1.2 g | 4.3 g |
Proteiini | 8 g | 28 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 8.1 g |
Suola | 0.8 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.