Siirry sisältöön
Chorizo-nokkospasta

Chorizo-nokkospasta

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

30min

4

Keskitaso

Tämä Aromipaja -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 0.5 l tuoreita nokkosen latvoja
  • 1 kpl nippu kevätsipulin vartta
  • 200 g herkkusieniä
  • 0.5 kpl limeä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 300 g fettuccinepastaa
  • 80 g pinjansiemeniä
  • 2 dl rucolan versoja

Ohje

Poimi nuoria nokkosenlatvoja, huuhtele ne kylmällä vedellä ja purista kuiviksi. Hienonna kevätsipuli ja paloittele herkkusienet. Lisää kasariin voi ja kuullota siinä kevätsipulia ja herkkusieniä viitisen minuuttia. Lisää kasariin nokkosenlatvat, puolikkaan limen puristettu mehu, kuohukerma, suola ja vasta rouhittu mustapippuri. Keitä seosta kasaan 5 minuuttia

Keitä pasta runsaalla suolalla maustetussa vedessä pastan keitto-ohjeen mukaisesti. Sopiva keittoaika tuorepastalle on noin 1-3 minuuttia. Valuta pasta hyvin

Paahda pinjansiemeniä kuivalla ja kuumalla paistinpannulla muutama minuutti. Siemenet ovat valmiita, kun ne saavat kullanruskean värin pintaansa ja niistä irtoaa huumaava tuoksu

Pilko chorizomakkarat ohuiksi siivuiksi. Paista siivut paistinpannulla kauniin värisiksi. Pannulle ei tarvitse lisätä rasvaa

Ennen tarjoilua yhdistä chorizo-nokkoskeitos, chorizosiivut ja pasta. Nostele seos lautasille ja koristele annokset pinjansiemenillä ja rucolan versoilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 1018 kJ / 245 kcal 3564 kJ / 856 kcal
Rasva 15.6 g 54.7 g
- josta tyydyttynyttä 6.6 g 23.1 g
Hiilihydraatit 15.8 g 55.3 g
- josta sokereita 1.2 g 4.3 g
Proteiini 8 g 28 g
Ravintokuitu 2.3 g 8.1 g
Suola 0.8 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle