Chorizo-paprikat
2
20min työaika + 55min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 2 kpl keltaista paprikaa
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 2 kpl herkkusieniä
- 1 tl öljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 0.5 tl timjamia
- 2 dl juustoraastetta
Ohje
Halkaise paprikat pitkittäin, poista kanta ja siemenet. Huuhtele paprikat kylmällä vedellä
Hienonna sipuli ja tuoreet herkkusienet. Halkaise makkarat ensin pitkittäin ja viipaloi sitten puolikkaat
Laita sienisilppu pannulle ja kypsennä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä, sekä hienonnetut sipulit, valkosipulit ja makkaraviipaleet. Kypsennä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla
Ripottele sieni-makkaraseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada joukkoon kerma. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää joukkoon timjami
Nosta paprikanpuolikkaat öljyttyyn uunivuokaan. Jaa makkara-sienimuhennos paprikoille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta
Kypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat sopivasti pehmenneet.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 936 kJ / 226 kcal | 3275 kJ / 790 kcal |
Rasva | 17.6 g | 61.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.2 g | 25.1 g |
Hiilihydraatit | 5.2 g | 18.3 g |
- josta sokereita | 3.8 g | 13.2 g |
Proteiini | 10 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 5 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.