Siirry sisältöön
Corn dogit ja lehtisellerisalsa

Corn dogit ja lehtisellerisalsa

4

45min työaika + 45min kokonaisaika

Keskitaso

Näissä corn dogeissa on rapea kullankeltainen kuori ja sisällä herkullista cheddarjuustolla maustettua grillimakkaraa. Makkara pujotetaan varrastikkuun, dipataan frittitaikinaan ja uppopaistetaan rapeaksi. Annos viimeistellään raikkaalla lehtisellerisalsalla, joka tuo ryhtiä ja antaa sopivasti potkua. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Corn dogit
  • 1 kpl Snellman Cheddar grillimakkara 230 g
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl maissijauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • noin 0,5 l öljyä friteeraamiseen
  • 4 kpl varrastikkuja
Lehtisellerisalsa
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 0.5 kpl vihreää paprikaa
  • 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Valmista lehtisellerisalsa. Hienonna lehtiselleri, paprika ja jalapeno mahdollisimman pieniksi kuutioiksi, siirrä kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja persilja pieneksi silpuksi ja lisää muiden ainesten sekaan. Mittaa joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola ja sokeri ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa Snellman Cheddar grillimakkarat puoliksi ja kuivaa makkarat talouspaperilla, näin taikina tarttuu niihin paremmin. Työnnä tikku makkaran läpi pitkittäin niin, ettei se kuitenkaan lävistä nakkia kokonaan.

Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Lisää kananmuna, maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa. Taikinan kuuluu olla paksua ja tarttuvaa. Jos taikina tuntuu liian paksulta, voit lisätä hiukan maitoa. Siirrä taikina korkeaan kapeaan astiaan (esim. korkeaan lasiin tai sauvasekoittimen kulhoon), tämä helpottaa makkaran dippaamista taikinaan.

Kaada rypsiöljy paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä öljy noin 180 asteiseksi. Upota makkara taikinaan niin, että se peittyy kokonaan. Valuta hieman ylimääräistä taikinaa pois ja upota varovaisesti kuumaan öljyyn paistumaan noin 3 minuutiksi tai kunnes corn dog on kauniin kullanruskea. Toista kunnes olet paistanut kaikki corn dogit.

Tarjoile heti lehtisellerisalsan ja majoneesin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1372 kJ / 331 kcal 2743 kJ / 662 kcal
Rasva 26.9 g 53.9 g
- josta tyydyttynyttä 4.9 g 9.8 g
Hiilihydraatit 13.9 g 27.9 g
- josta sokereita 4 g 8 g
Proteiini 8 g 15 g
Ravintokuitu 0.9 g 1.9 g
Suola 1.4 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle