Dijon-kastike
4
5min työaika + 35min kokonaisaika
Helppo
Dijon-kastike on hyvä kylmä kastike lihalle ja salaatille. Se on helppo ja nopea valmistaa. Tämä sinappinen kastike maistuu paremmalle, kun annat sen tekeytyä hetken jääkaapissa ennen tarjoilua. Dijon-kastike on myös siinä mielessä hyvä vaihtoehto, koska se säilyy kylmässä useamman päivän.
Ainekset
Dijon-kastike
- 200 g ranskankermaa
- 3 rkl dijon sinappia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punasipulia
- 0.5 kpl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Pilko sipulit, sekoita kaikki ainekset ja anna hetken tekeytyä jääkaapissa. Kastike säilyy useamman päivän kylmässä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 75 g | |
---|---|---|
Energia | 876 kJ / 212 kcal | 657 kJ / 159 kcal |
Rasva | 19.7 g | 14.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 12.1 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 5.1 g | 3.8 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 3.3 g |
Proteiini | 3 g | 2 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 0.6 g |
Suola | 0.5 g | 0.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.