Filippiiniläiset possuvartaat

Filippiiniläiset possuvartaat

Trooppisen saarivaltion keittiön herkkuja maailman suomalaisimmasta possusta. Näitten vartaiden kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Parhaimman lopputuloksen saat, kun maltat antaa lihojen levätä marinadissaan jopa vuorokauden.

4 60 min

Ainekset

  • 600 g Maatiaispossun sisäfilettä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punainen chili
  • banaaninpuolikas
  • 1,5 dl soijakastiketta
  • 1 kpl limeä
  • 1,5 dl ketsuppia
  • 4 dl Ginger Alea tai sitruunajuomaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

Filippiiniläiset possuvartaat — Ohje

Marinadi
  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Soseuta banaani. Pane mausteet ja banaani kulhoon, kaada päälle soijakastike, purista sekaan limetin mehu.
  2. Sekoita marinadiin ketsuppi ja 2 dl virvoitusjuomasta. Mausta marinadi suolalla ja mustapippurilla. Ota puolet marinadista talteen grillauskastikkeeksi.
Lihat
  1. Leikkaa possunfileestä poikkisyin ohuita viipaleita. Pyörittele possuviipaleet marinadiin, peitä kulho kelmulla ja siirrä lihat jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi, mutta mielellään vuorokaudeksi.
  2. Ota possu huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Pane puiset grillitikut likoamaan kylmään veteen. Pujottele possuviipaleet vartaisiin, 3-4 siivua/ varras.
  3. Kuumenna grilli keskilämmölle. Lisää loppuun marinadiin 2 dl virvoitusjuomaa ja fariinisokeri. Kuumenna kastiketta sen verran, että sokeri liukenee.
  4. Grillaa vartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia. Valele vartaita grillauskastikkeella parin minuutin välein.
  5. Possuvartaiden tulisi olla hieman rapsakoita, mutta hyvin karamellisoituneita lihavartaita - kuin suoraan aasialaisesta katukeittiöstä. Tarjoa grillattujen kasvisten tai keitetyn riisin kanssa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit