Grillattua kaalia, makkaraa ja chilihunajakastike
4
20min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Grillattua kaalia, makkaraa ja chilihunajakastike
- 1 kpl Snellman All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g
- 1 kpl varhaiskaalia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
Kastike
- 0.5 kpl chiliä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl hunajaa
- 1 kpl sitruunaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Lisäksi
- 6 kpl grillitikkuja
Ohje
Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet tarvittaessa. Leikkaa kaali noin 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Lävistä kaaliviipaleet grillaustikuilla, jotta ne pysyvät kasassa grillatessa.
Valmista kastike hienontamalla chili (poista siemenet halutessasi). Sekoita öljy, hunaja ja hienonnettu chili keskenään kulhossa.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori kastikkeen sekaan. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele kastike suolalla ja mustapippurilla.
Grillaa kaalit ja makkarat kypsiksi grillissä. Sivele kastiketta kaalien ja makkaroiden päälle grillatessa.
Hienonna korianteri ja ripottele sitä kaalien päälle. Nosta loput kastikkeesta pöytään tarjolle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 711 kJ / 171 kcal | 1919 kJ / 463 kcal |
Rasva | 12.8 g | 34.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 8.5 g |
Hiilihydraatit | 7.9 g | 21.2 g |
- josta sokereita | 7.7 g | 20.7 g |
Proteiini | 4 g | 12 g |
Ravintokuitu | 2.6 g | 7 g |
Suola | 0.8 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.