Siirry sisältöön
Grillattua kaalia, makkaraa ja chilihunajakastike

Grillattua kaalia, makkaraa ja chilihunajakastike

All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g

4

20min kokonaisaika

Helppo

Tässä reseptissä kohtaavat kaksi ääripäätä. Sesonkiherkku, grillattu varhaiskaali, saa chilistä sopivasti potkua kun taas hunaja tuo vastapainoksi lempeää pehmeyttä. Kaaliviipaleiden kaverina maistuvat erinomaisesti kokonaan lisäaineettomat All Natural Bratwurstit. Tämän reseptin Snellmanille kehitti kokki ja ruokabloggaaja Mika Rampa Perinneruokaa prkl -blogista.

Ainekset

Grillattua kaalia, makkaraa ja chilihunajakastike
Kastike
  • 0.5 kpl chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 kpl sitruunaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Lisäksi
  • 6 kpl grillitikkuja

Ohje

Poista varhaiskaalin uloimmat lehdet tarvittaessa. Leikkaa kaali noin 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Lävistä kaaliviipaleet grillaustikuilla, jotta ne pysyvät kasassa grillatessa.

Valmista kastike hienontamalla chili (poista siemenet halutessasi). Sekoita öljy, hunaja ja hienonnettu chili keskenään kulhossa.

Pese sitruuna ja raasta sen kuori kastikkeen sekaan. Purista joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Viimeistele kastike suolalla ja mustapippurilla.

Grillaa kaalit ja makkarat kypsiksi grillissä. Sivele kastiketta kaalien ja makkaroiden päälle grillatessa.

Hienonna korianteri ja ripottele sitä kaalien päälle. Nosta loput kastikkeesta pöytään tarjolle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 270 g
Energia 711 kJ / 171 kcal 1919 kJ / 463 kcal
Rasva 12.8 g 34.5 g
- josta tyydyttynyttä 3.1 g 8.5 g
Hiilihydraatit 7.9 g 21.2 g
- josta sokereita 7.7 g 20.7 g
Proteiini 4 g 12 g
Ravintokuitu 2.6 g 7 g
Suola 0.8 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle