Grillattu maatiaispossun chimichurri fileepihvi, cantaloupe-kesäkurpitsasalsa ja pekoniin käärityt parsat
4
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 2 kpl Snellman Maatiaispossun chimichurri fileepihvi 2 kpl 230 g
Cantaloupe-kesäkurpitsasalsa
- 1 kpl cantaloupe-melonia
- 0.5 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl jalapenoa
- 3 rkl korianteria
- 1 kpl sitruunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Pekoniin käärityt parsat
- 400 g vihreää parsaa
- 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Tee sillä välin salsa.
Salsaa varten halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa melonista kuoret pois. Leikkaa meloni ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna jalapeno (poista siemenet, jos haluat vähemmän tulisen salsan). Hienonna korianteri.
Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.
Napsauta parsoista puisevat tyvet pois. Ota 4-5 parsaa ja kääräise ympärille pekonisiivu. Grillaa parsanippuja usein käännellen, kunnes pekoni on kypsää ja parsat napakan kypsiä. Ripsauta pintaan suolaa ja mustapippuria.
Grillaa Maatiaispossun chimichurri fileepihvejä noin kolme minuuttia per puoli. Tarjoile salsan ja pekoniin käärittyjen parsojen kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 389 kJ / 93 kcal | 1477 kJ / 354 kcal |
Rasva | 5.4 g | 20.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.2 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 2 g | 7.5 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 6.4 g |
Proteiini | 8 g | 32 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 5.5 g |
Suola | 0.8 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.