Siirry sisältöön
Grillattu naudanmaksa ja paahdetut punajuuret

Grillattu naudanmaksa ja paahdetut punajuuret

Naudan maksapala n. 500 g

4

20min työaika + 40min kokonaisaika

Helppo

Naudanmaksa on erinoimainen tuote myös grillissä. Sen kylkeen sopii erinomaisesti paahdetut punajuuret. Tässäpä annoksessa on tarpeeksi mureutta, raikkautta ja maukkautta. Laita resepti ihmeessä testiin ja nauti!

Ainekset

Grillattu naudanmaksa ja paahdetut punajuuret
Paahdetut punajuuret
  • 1 kg punajuuria
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl sitruunanmehua
  • 0.5 kpl ruukkua korianteria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Poista maksasta kalvo. Leikkaa noin 1 cm viipaleita. Kaada hieman öljyä lautaselle ja käytä viipaleet öljyssä ennen grillausta. Grillaa noin 2 min/puoli. Mausta ja tarjoile.

Paahdetut punajuuret:

Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot kulhoon ja kaada päälle hieman oliiviöljyä, mausteet, ruokosokeri, pilkottu valkosipuli, hienonnettu korianteri ja sitruunanmehu. Sekoita kunnolla ja kaada uunipellille tai vuokaan. Paista 220°C noin 20 min.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 298 kJ / 71 kcal 1488 kJ / 354 kcal
Rasva 2.2 g 11.2 g
- josta tyydyttynyttä 0.5 g 2.3 g
Hiilihydraatit 6.8 g 34.2 g
- josta sokereita 5.4 g 27 g
Proteiini 5 g 26 g
Ravintokuitu 1.3 g 6.6 g
Suola 0.4 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle