
Gulassi
Maatiaispossun palapaisti 400 g2h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Gulassi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun palapaisti 400 g
- 1 kpl sipulia
- 1 l vettä
- 6 kpl perunaa
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 2 kpl punaista paprikaa
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.
-
Lämmitä paksupohjainen pata liedellä ja lisää voita. Ruskista lihapalat kauttaaltaan ja lisää sitten sipuli ja kuullota noin minuutin ajan.
-
Lisää vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutiot. Sekoita joukkoon paloiteltu paprika, tomaattipyree ja mausteet.
-
Anna kiehua kannen alla n. 2 tuntia. Kuori sillä aikaa perunat ja leikkaa ne lohkoiksi.
-
Lisättyäsi perunat anna gulassin kiehua ilman kantta vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
-
Tarkista maku ja suurusta maissitärkkelyksellä, mikäli haluat gulassin, jossa on hieman paksumpi liemi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 321 kJ / 77 kcal | 1445 kJ / 346 kcal |
Rasva | 4.3 g | 19.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.7 g | 7.6 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 20 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 5.8 g |
Proteiini | 5 g | 22 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 3 g |
Suola | 0.7 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.