
Helppo voileipäkakku vuoassa
Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g40min
10
Helppo
Unohda monimutkaiset rakenteet ja pitkät työvaiheet – tässä tulee helppo voileipäkakku, joka kootaan ja tarjoillan vuoassa! Kakku hurmaa mehevyydellään ja maullaan, ja on selvästi yksinkertaisempi valmistaa kuin perinteinen voileipäkakku. Se on myös helppo koristella näyttäväksi – vain mielikuvitus on rajana! Anna maustua yön yli ja nauti seuraavana päivänä.
Tämä resepti on julkkiskokki Micke Björklundin käsialaa.
Ainekset
Pohja
- 18 kpl viipaletta paahtoleipää
- 4 kpl maitoa
Meetvurstitäyte
- 2 kpl Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 50 g silputtua tuoretta persiljaa
- mustapippuria
Kinkkutäyte
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 2 kpl omenaa
- 100 g kurkkusalaattia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl ranskankermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Koristelu
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut meetvursti 100 g
- 1 kpl Snellman Ohuen ohut pippurinen kinkku 150 g
- 50 g rucolasalaattia
- 5 kpl retiisiä
- 50 g kirsikkatomaatteja
Ohje
-
Meetvurstitäyte: Leikkaa meetvursti suikaleiksi ja sekoita se muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kinkkutäyte: Leikkaa kinkku suikaleiksi ja raasta omenat karkeasti. Sekoita omena ja kinkku muiden täytteen ainesten kanssa.
-
Kokoa kakku. Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta ensimmäinen leipäkerros uunivuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla.
- Levitä meetvurstitäyte leipien päälle. Lisää uusi kerros leipää ja kostuta taas maidolla.
- Levitä suurin osa kinkkutäytteestä leipien päälle. Lisää taas uusi kerros leipää ja kostuta maidolla.
- Levitä jäljelle jäänyt kinkkutäyte päällimmäiseksi.
- Koristele kakku ensin täytteillä ja sitten muilla haluamillasi koristeilla (esim. vihanneksilla, yrteillä, juustoraasteella jne.).
- Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 794 kJ / 191 kcal | 1986 kJ / 477 kcal |
Rasva | 13.4 g | 33.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.1 g | 17.9 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 24 g |
- josta sokereita | 3.1 g | 7.7 g |
Proteiini | 8 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.3 g |
Suola | 1.3 g | 3.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Unohda monimutkaiset rakenteet ja pitkät työvaiheet – tässä tulee helppo voileipäkakku, joka kootaan ja tarjoillan vuoassa! Kakku hurmaa mehevyydellään ja maullaan, ja on selvästi yksinkertaisempi valmistaa kuin perinteinen voileipäkakku. Se on myös helppo koristella näyttäväksi – vain mielikuvitus on rajana! Anna maustua yön yli ja nauti seuraavana päivänä.
Tämä resepti on julkkiskokki Micke Björklundin käsialaa.