Siirry sisältöön
Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku

Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku

Kotimainen palvikinkku 400 g

45min

10

Keskitaso

Perinteinen voileipäkakku loistaa juhlavammankin pöydän tähtenä. Se on herkullinen klassikko, johon Herra Snellman tapaa käyttää joko mehevää maksamakkaraa tai savuista kinkkutahnaa – tai molempia! Katso myös Herra Snellmanin helpon voileipäkakun -resepti!

Ainekset

Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku
  • 1 kpl vuokaleipää tai muuta vastaavaa
  • 1 dl lihalientä
Kinkkutäyte
Kuorrute ja koristelu
Maksamakkaratäyte

Ohje

Kinkkutahna

Laita monitoimikoneeseen hiukan paloiteltua kinkkua ja aurinkokuivatuja tomaatteja. Käytä konetta sykäyksittäin, kunnes kinkku on karkeaa silppua. Voit myös silputa kinkun ja tomaatit veitsellä pieneksi. Lisää tuorejuusto ja vuohenjuusto ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista, mutta kinkku vielä kuutioina. Mausta mustapippurilla.

Maksamakkaratäyte

Paloittele oliivit tai hillosipulit ja sekoita ne maksapasteijan ja ruohosipulisilpun kanssa.

Perinteisen voileipäkakun kokoaminen

Leikkaa tukevalla sahalaitaisella veitsellä ohut viipale leivän pohjasta

Leikkaa leipä sitten mahdollisimman tasaisiksi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa

Kostuta alimmainen leipäviipale sivelemällä sille pullasudilla kylmää lihalientä. Levitä kostutetulle leivälle reilu kerros haluamaasi täytettä

Paina päälle toinen leipäviipale ja kostuta lihaliemellä. Jos valmistit kahta täytettä, levitä tähän väliin toista makua

Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäinen leipäviipale paljaaksi

Kiedo kakku tiiviisti kostutettuun voi- tai leivinpaperiin ja laita jääkaappiin imeytymään vähintään tunniksi, mutta mielellään yön yli. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon

Ota kakku jääkaapista ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa sahalaitaiselle veitsellä. Notkista kuorrutukseen tulevaa tuorejuustoa tarvittaessa hiukan majoneesilla ja rikasta pähkinärouheella

Sivele kuorrutus kakun pintaan

Asettele pinnalle leikkeleistä kiedottuja ruusukkeita tai rullia. Voit antaa kakulle vielä väriä persiljatupsuilla ja halkaistuilla minitomaateilla.

Vinkkejä

Jos valmistat kerralla kaksi voileipäkakkua, sinun kannattaa hankkia yksi vaalea ja yksi tumma vuokaleipä. Näin saat samalla vaivalla kaksi raidallista voileipäkakkua.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 130 g
Energia 1232 kJ / 296 kcal 1602 kJ / 385 kcal
Rasva 20.2 g 26.3 g
- josta tyydyttynyttä 8.9 g 11.6 g
Hiilihydraatit 15 g 19.5 g
- josta sokereita 3.4 g 4.5 g
Proteiini 13 g 17 g
Ravintokuitu 2 g 2.6 g
Suola 1.7 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle