Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku
45min
10
Keskitaso
Ainekset
Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku
- 1 kpl vuokaleipää tai muuta vastaavaa
- 1 dl lihalientä
Kinkkutäyte
- 150 g Snellman Kotimainen palvikinkku 400 g
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 150 g vuohenjuustoa
- 200 g maustettua tuorejuustoa
Kuorrute ja koristelu
- 4 rkl majoneesia
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl rouhittuja pähkinöitä
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- 50 g Snellman Pippurinen meetvursti 120 g
- 50 g Snellman Kielileikkelemakkara 150 g
Maksamakkaratäyte
- 1 kpl Snellman Maksamakkara 300 g
- 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
Kinkkutahna
Laita monitoimikoneeseen hiukan paloiteltua kinkkua ja aurinkokuivatuja tomaatteja. Käytä konetta sykäyksittäin, kunnes kinkku on karkeaa silppua. Voit myös silputa kinkun ja tomaatit veitsellä pieneksi. Lisää tuorejuusto ja vuohenjuusto ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista, mutta kinkku vielä kuutioina. Mausta mustapippurilla.
Maksamakkaratäyte
Paloittele oliivit tai hillosipulit ja sekoita ne maksapasteijan ja ruohosipulisilpun kanssa.
Perinteisen voileipäkakun kokoaminen
Leikkaa tukevalla sahalaitaisella veitsellä ohut viipale leivän pohjasta
Leikkaa leipä sitten mahdollisimman tasaisiksi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa
Kostuta alimmainen leipäviipale sivelemällä sille pullasudilla kylmää lihalientä. Levitä kostutetulle leivälle reilu kerros haluamaasi täytettä
Paina päälle toinen leipäviipale ja kostuta lihaliemellä. Jos valmistit kahta täytettä, levitä tähän väliin toista makua
Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäinen leipäviipale paljaaksi
Kiedo kakku tiiviisti kostutettuun voi- tai leivinpaperiin ja laita jääkaappiin imeytymään vähintään tunniksi, mutta mielellään yön yli. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon
Ota kakku jääkaapista ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa sahalaitaiselle veitsellä. Notkista kuorrutukseen tulevaa tuorejuustoa tarvittaessa hiukan majoneesilla ja rikasta pähkinärouheella
Sivele kuorrutus kakun pintaan
Asettele pinnalle leikkeleistä kiedottuja ruusukkeita tai rullia. Voit antaa kakulle vielä väriä persiljatupsuilla ja halkaistuilla minitomaateilla.
Vinkkejä
Jos valmistat kerralla kaksi voileipäkakkua, sinun kannattaa hankkia yksi vaalea ja yksi tumma vuokaleipä. Näin saat samalla vaivalla kaksi raidallista voileipäkakkua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1232 kJ / 296 kcal | 1602 kJ / 385 kcal |
Rasva | 20.2 g | 26.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.9 g | 11.6 g |
Hiilihydraatit | 15 g | 19.5 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 4.5 g |
Proteiini | 13 g | 17 g |
Ravintokuitu | 2 g | 2.6 g |
Suola | 1.7 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.