Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku

Herra Snellmanin perinteinen voileipäkakku 1

Perinteinen voileipäkakku loistaa juhlavammankin pöydän tähtenä. Se on herkullinen klassikko, johon Herra Snellman tapaa käyttää joko mehevää maksapasteijatäytettä tai savuista kinkkutahnaa – tai molempia!
Katso myös Herra Snellmanin helpon voileipäkakun -resepti!

10 45 min

Ainekset

  • 1 vuokaleipä
  • 1 dl mietoa lihalientä
Maksapasteijatahna
  • 400 g Maksapasteija
  • 1 dl vihreitä oliiveja tai hillosipuleita
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 ripaus mustapippuria
Kinkkutahna
  • 150 g Savukinkku
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 200 g maustettua tuorejuustoa
Kuorrute ja koristelu
  • 4 rkl majoneesia
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 rkl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  • Snellmanin leikkeleitä

Tee näin

  1. Maksapasteijatahna: Paloittele oliivit tai hillosipulit ja sekoita ne maksapasteijan ja ruohosipulisilpun kanssa.
  2. Kinkkutahna: Laita monitoimikoneeseen hiukan paloiteltua kinkkua ja aurinkokuivatuja tomaatteja. Käytä konetta sykäyksittäin, kunnes kinkku on karkeaa silppua. Voit myös silputa kinkun ja tomaatit veitsellä pieneksi. Lisää tuorejuusto ja vuohenjuusto ja käytä konetta, kunnes seos on tasaista, mutta kinkku vielä kuutioina. Mausta mustapippurilla.
  3. Perinteisen voileipäkakun kokoaminen: Leikkaa tukevalla sahalaitaisella veitsellä ohut viipale leivän pohjasta
  4. Leikkaa leipä sitten mahdollisimman tasaisiksi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa
  5. Kostuta alimmainen leipäviipale sivelemällä sille pullasudilla kylmää lihalientä. Levitä kostutetulle leivälle reilu kerros haluamaasi täytettä
  6. Paina päälle toinen leipäviipale ja kostuta lihaliemellä. Jos valmistit kahta täytettä, levitä tähän väliin toista makua
  7. Jatka samaan tapaan ja jätä päällimmäinen leipäviipale paljaaksi
  8. Kiedo kakku tiiviisti kostutettuun voi- tai leivinpaperiin ja laita jääkaappiin imeytymään vähintään tunniksi, mutta mielellään yön yli. Voit laittaa kakun päälle kevyen painon
  9. Ota kakku jääkaapista ja tasoita kakun reunoja tarvittaessa sahalaitaiselle veitsellä. Notkista kuorrutukseen tulevaa tuorejuustoa tarvittaessa hiukan majoneesilla ja rikasta pähkinärouheella
  10. Sivele kuorrutus kakun pintaan
  11. Asettele pinnalle leikkeleistä kiedottuja ruusukkeita tai rullia. Voit antaa kakulle vielä väriä persiljatupsuilla ja halkaistuilla minitomaateilla.

Vinkki!

Jos valmistat kerralla kaksi voileipäkakkua, sinun kannattaa hankkia yksi vaalea ja yksi tumma vuokaleipä. Näin saat samalla vaivalla kaksi raidallista voileipäkakkua.

Snellman Tuotteet

”Maksatuotteita meillä täällä Pietarsaaressa tehdään moneen makuun. On makkaraa, pasteijaa ja pateeta. Makuhan se näissäkin ratkaisee, joten pääraaka-aineet tulevat aina omilta perhetiloiltamme. Natriumglutamaattia tai kamaraa meillä ei ole tapana käyttää. Vähälaktoosisiakin nämä ovat, vaikka maitoa lisätäänkin maksan makua pehmentämään.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä