
Hodarit 2.0
30min
4
Helppo
Ainekset
Hodarit
- 1 kpl Snellman All Natural Roasted garlic grillimakkara 230 g
- 4 kpl hot dog -sämpylää
Chimichurri-varhaiskaali
- 500 g varhaiskaalia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 0.5 kpl ruukkua persiljaa
- 1 kpl vihreää jalapenoa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl limen mehu
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
Nopea valkosipuliaioli
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 5 g korianteria
- 1 kpl vihreää tai punaista jalapenoa viipaleina
Ohje
-
Valmista chimichurri-varhaiskaali. Poista varhaiskaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, siirrä isoon kulhoon.
-
Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise jalapeno ja poista siemenet sekä kanta, leikkaa muutamaan osaan. Siirrä valkosipuli ja jalapeno mortteliin ja murskaa. Lisää korianteri sekä persilja.
-
Jatka murskaamista morttelissa. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka, limen mehu sekä mausteet. Sekoita, chimichurrissa saa olla hieman sattumia. Halutessasi voit myös valmistaa chimichurrin sauvasekoittimella tai blenderissä.
-
Kaada chimichurri kaalin päälle ja hiero se sekaan ronskin ottein. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
-
Valmista valkosipuliaioli. Mittaa majoneesi kulhoon. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja lisää sitruunamehu. Rouhi mukaan mustapippuria ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
-
Paista makkaroita pannulla tai grillissä 2–3 minuuttia per puoli. Lämmitä hot dog -leivät paketin ohjeiden mukaisesti. Täytä hodarit ja koristele korianterilla ja jalapenosiivuilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 822 kJ / 198 kcal | 2630 kJ / 633 kcal |
Rasva | 13.7 g | 43.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 38.8 g |
- josta sokereita | 4.5 g | 14.3 g |
Proteiini | 5 g | 15 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 7.2 g |
Suola | 0.8 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.