Hodarit 2.0
30min
4
Helppo
Ainekset
Hodarit
- 1 kpl Snellman All Natural Roasted garlic grillimakkara 230 g
- 4 kpl hot dog -sämpylää
Chimichurri-varhaiskaali
- 500 g varhaiskaalia
- 0.5 kpl ruukkua korianteria
- 0.5 kpl ruukkua persiljaa
- 1 kpl vihreää jalapenoa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl limen mehu
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
Nopea valkosipuliaioli
- 1 dl majoneesia
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl sitruunanmehua
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 5 g korianteria
- 1 kpl vihreää tai punaista jalapenoa viipaleina
Ohje
Valmista chimichurri-varhaiskaali. Poista varhaiskaalista kova kanta ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, siirrä isoon kulhoon.
Valmista chimichurri-kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Halkaise jalapeno ja poista siemenet sekä kanta, leikkaa muutamaan osaan. Siirrä valkosipuli ja jalapeno mortteliin ja murskaa. Lisää korianteri sekä persilja.
Jatka murskaamista morttelissa. Lisää oliiviöljy, punaviinietikka, limen mehu sekä mausteet. Sekoita, chimichurrissa saa olla hieman sattumia. Halutessasi voit myös valmistaa chimichurrin sauvasekoittimella tai blenderissä.
Kaada chimichurri kaalin päälle ja hiero se sekaan ronskin ottein. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
Valmista valkosipuliaioli. Mittaa majoneesi kulhoon. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja lisää sitruunamehu. Rouhi mukaan mustapippuria ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
Paista makkaroita pannulla tai grillissä 2–3 minuuttia per puoli. Lämmitä hot dog -leivät paketin ohjeiden mukaisesti. Täytä hodarit ja koristele korianterilla ja jalapenosiivuilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 822 kJ / 198 kcal | 2630 kJ / 633 kcal |
Rasva | 13.7 g | 43.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 38.8 g |
- josta sokereita | 4.5 g | 14.3 g |
Proteiini | 5 g | 15 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 7.2 g |
Suola | 0.8 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.