Hodarit Italialaisittain
Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g45min
4
Helppo
Ainekset
Italialainen nakkikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton broilerinakki 280 g
 - 400 g tomaattimurskaa
 - 2 rkl arrabbiata pestoa
 - 0.5 dl punaviiniä
 - 1 rkl basilikaa
 
Valkosipulivoi
- 100 g voita
 - 15 g tuoretta persiljaa ja basilikaa hienonnettuna
 - 2 kpl valkosipulinkynttä
 
Nakkisämpylät
- 4 kpl sämpylää
 - 175 g mozzarellajuustoa (á 125 g)
 - 2 dl juustoraastetta
 - 4 rkl parmesaanijuustoa
 - 0.5 kpl punasipulia
 - 4 rkl tuoretta persiljaa ja basilikaa silputtuna
 
Ohje
- 
Sekoita huoneen lämpöinen voi yrtteihin ja valkosipuliin ja anna maustua.
 - 
Sekoita keskenään tomaattikastike, viini ja arrabiata pesto. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.
 - 
Pilko nakit ja ruskista niitä paistinpannulla hetki. Lisää nakit kastikkeen joukkoon. Siirrä kuumalta hellata ja lisää joukkoon basilika.
 - 
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 - 
Levitä sämpylöille runsas kerros valkosipulivoita. Voitele myös sämpylöiden ulkopinta. Paahda sämpylöitä uunissa kunnes niiden pinta saa väriä ja voi on sulanut.
 - 
Ota sämpylät uunista ja vuoraa ne mozzarella viipaleilla. Lisää runsaasti italiaista nakkikastiketta.
 - 
Lisää vielä juustoraastetta ja parmesaania ja paahda uunissa kunnes juusto sulaa. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tuoreilla yrteillä.
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 340 g | |
|---|---|---|
| Energia | 889 kJ / 214 kcal | 3023 kJ / 727 kcal | 
| Rasva | 15 g | 51 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 7.7 g | 26.3 g | 
| Hiilihydraatit | 9.2 g | 31.3 g | 
| - josta sokereita | 1.6 g | 5.5 g | 
| Proteiini | 10 g | 33 g | 
| Ravintokuitu | 1.4 g | 4.7 g | 
| Suola | 0.9 g | 3 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          