Intialainen Butter pork
1h
5
Helppo
Ainekset
Intialainen butter pork
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
- 3 rkl turkkilaista jogurttia (10%)
- 2 tl currytahnaa
- 1 tl öljyä
Voi-tomaattikastike
- 1 kpl keltasipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl kurkumaa
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 rkl korianterinsiemen jauhettu
- 2 tl kuminaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 4 dl kookosmaitoa
- 4 dl kookosmaitoa
- 1.5 tl suolaa
Ohje
Intialainen Butter Pork
Sekoita jogurtti ja Tikka-tahna. Leikkaa possunfilee suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa paistokasarissa viisi minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
Puolita kirsikkatomaatit . Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella.
Paista possupaloja kuumassa pannussa tai paistokasarissa pari minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Mausta palat suolalla.
Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista kastikkeen maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoa Butter Pork naanleivän ja keitetyn basmatiriisin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 752 kJ / 181 kcal | 2256 kJ / 544 kcal |
Rasva | 13.6 g | 40.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.9 g | 32.6 g |
Hiilihydraatit | 3.5 g | 10.5 g |
- josta sokereita | 2.5 g | 7.4 g |
Proteiini | 10 g | 29 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3 g |
Suola | 0.7 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.