Siirry sisältöön
Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

25min (josta aktiivista 10min)

5

Helppo

Helppo ja nopea jauhelihakeitto on arkiruokien klassikko, joka maistuu koko perheelle! Tämä perinteinen resepti yhdistää Kunnon jauhelihan, perunan, juurekset ja sipulin yksinkertaisen herkulliseksi kokonaisuudeksi. Valmistuu vaivatta ja täyttää vatsan kiireisenäkin päivänä. Erinomaista myös seuraavana päivänä. Alempaa löydät myös jauhelihakeiton herkulliset tuunausvinkit joka lähtöön!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 700 g kiineää perunaa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1.5 l vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 kpl ruukkua persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuori porkkana ja palsternakka ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli.

  3. Kaada jauheliha kattilaan. Lisää pannulle paloiteltu porkkana, palsternakka ja sipuli. Paista, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Kaada kasvikset kattilaan. Lisää perunat, vesi ja lihaliemikuutio. Keitä n.15 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 242 kJ / 58 kcal 1212 kJ / 290 kcal
Rasva 2.7 g 13.7 g
- josta tyydyttynyttä 0.8 g 3.8 g
Hiilihydraatit 4.4 g 21.9 g
- josta sokereita 0.7 g 3.7 g
Proteiini 4 g 18 g
Ravintokuitu 0.6 g 3.2 g
Suola 0.3 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Helppo ja nopea jauhelihakeitto on arkiruokien klassikko, joka maistuu koko perheelle! Tämä perinteinen resepti yhdistää Kunnon jauhelihan, perunan, juurekset ja sipulin yksinkertaisen herkulliseksi kokonaisuudeksi. Valmistuu vaivatta ja täyttää vatsan kiireisenäkin päivänä. Erinomaista myös seuraavana päivänä. Alempaa löydät myös jauhelihakeiton herkulliset tuunausvinkit joka lähtöön!

Haluatko kokeilla uusia makuvariaatioita? Ehkä jokin näistä sytyttää?

Juustoinen jauhelihakeitto:
Sulatejuustosta pehmeää kermaisuutta. Lisää keiton sekaan loppuvaiheessa 200 g sulatejuustoa paloina.

Vihreä jauhelihakeitto:
Lisää keiton sekaan loppuvaiheessa 100 g lehtikaali ja 60 g babypinaattia. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti. Hienonna lehtikaalin lehdet mahdollisimman pieniksi veitsellä.

Itämainen jauhelihakeitto:
Lisää makua mausteista. Lisää sekaan 1 tlk (400g) tomaattimurskaa ja mausta keitto 2 rkl tomaattipyrettä, 2 tl juustokuminaa, 2 tl jauhettua korianteria ja 1 tl chilirouhetta.

Aasialainen jauhelihakeitto:
Mausta keitto 2 kanelitangolla, 2 tähtianiksella, 1 rkl kalakastiketta, 2 tl sokeria, 5 cm palalla inkivääriä ja limellä. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi siivuiksi keiton sekaan. Purista limen mehu keittoon lopuksi.

Cowboy jauhelihakeitto:
Kuullota muiden kasvisten kanssa 3 valkosipulinkynttä ja 1 punainen paprika hienonnettuna . Mausta keitto kypsennyksen loppuvaiheessa 1 dl säilykemaissia, 100 g sulatejuusto, 4 rkl tomaattipyrettä, 2 dl ruokakermaa, 2 tl oreganoa ja 2 tl tacomaustetta.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle