Karamellipossua ja gochujang-kastiketta Micke Björklundin tyyliin
45min
6
Helppo
Ainekset
Karamellipossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl fariinisokeria
- 4 dl vettä
- 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 tl suolaa
- 1 rkl soijakastiketta
Gochujang-kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl gochujang-chilitahnaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl limen mehua
Lisäksi
- 4 dl riisiä
- 2 kpl parsakaalta
- 1 kpl limeä
- 1 kpl ruukkua korianteria
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
Ohje
Leikkaa liha noin 3 x 3 cm:n kuutioiksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelys.
Kuumenna isolla pannulla öljyä ja ruskista lihat kunnolla.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne pannulle lihan kanssa ja paista vielä minuutti.
Kaada joukkoon vesi, inkivääri, kalakastike, soija ja sokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on melkein kiehunut ja kastike on tahmeaa. Mausta suolalla.
Sekoita majoneesin joukkoon gochujang-maustetahna ja mausta suolalla ja limettimehulla.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa parsakaali karkeiksi paloiksi ja paista ne pannulla tilkassa öljyä keskilämmöllä. Mausta ruskistuneet parsakaalit limemehulla.
Laita riisi kulhoon, lisää parsakaali, liha ja ripottele päälle paahdettua sipulia ja karkeasti silputtua korianteria.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 532 kJ / 126 kcal | 2659 kJ / 632 kcal |
Rasva | 3.5 g | 17.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 3.1 g |
Hiilihydraatit | 15.9 g | 79.7 g |
- josta sokereita | 4.4 g | 22 g |
Proteiini | 7 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 7 g |
Suola | 0.9 g | 4.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.