Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla

Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla

Karamellisoitua possua, tuoksuvaa riisiä ja rapeaa varsiparsakaalia – Kaukoidän keittiön makuja parhaimmillaan! Koko perheelle maistuvassa annoksessa tasapainottelevat makea, suolainen, hapan, umami sekä jin & jang.

2 25 min

Ainekset

  • 1 pkt Maatiaispossun nopeat fileesuikaleet 300 g
  • 2 rkl öljyä
  • 3 cm pala inkivääriä
  • 1 chili
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tummaa sokeria tai fariinisokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
Lisäksi
  • 250 g varsiparsakaalia
  • 2 dl basmatiriisiä
  • 1 varsi kevätsipulia
  • chiliä
  • seesaminsiemeniä

Karamellisoitua possua riisillä ja vihanneksilla — Ohje

  1. Ota suikaleet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen valmistamista.
  2. Kuori inkivääri ja hienonna se. Viipaloi myös chili. Siirrä ainekset kulhoon. Mittaa päälle hunaja, sokeri, soijakastike ja sitruunaruohotahna.
  3. Paista suikaleet paistinpannulla öljyssä kypsiksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut mausteet ja anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista varsiparsakaalit paistinpannulla öljyssä.
  5. Kokoa annos kulhoon laittamalla pohjalle riisiä, sitten paistetut varsiparsakaalit ja lopuksi paistettua possua. Viimeistele annos seesaminsiemenillä.

Vinkki!

Karamellipossu valmistuu maukkaasti hitaasti hauduttaen myös kasslerista. Katso mm. kookosvedestä ja fariinisokerista makunsa saava helppo resepti täältä.

Suikaleet ja kuutiot

“Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta joka tulee meidän perhetiloilta.  Näillä pääsee tekemään melkein mitä vain hyvää keittiössä, vain oma mielikuvitus ja maku toimikoon rajana!”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit