Kebabpeltipitsa
5
25min työaika + 1h 55min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Täytteet
- 1 kpl Snellman Grillattu kebab original 300 g
- 200 g tuoretta ananasta
- 100 g herkkusieniä
- 1 kpl punasipulia
- 1.5 dl tomaattipyrettä
- 150 g juustoraastetta
- rucolasalaattia
- 0.3 tl sokeria
Pohja
- 3 dl vettä
- 6 dl vehnäjauhoja
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Ohje
Aloita pitsapohjan valmistuksella. Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot, suola ja sokeri. Vaivaa yleiskoneella tai käsin noin 10 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista, kunnes se on imeytynyt taikinaan. Peitä taikina ja kohota tunti huoneenlämmössä.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kuutioi ananas ja viipaloi sienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Kauli taikina levyksi ja laita se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Levitä pohjan päälle pitsakastike ja täytä pitsa juustoraasteella, kebablihalla, ananaksella, sienillä ja punasipulilla. Paista uunissa 17-20 minuuttia.
Lisää valmiin pitsan päälle rucolaa tai tuoreita yrtte
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 858 kJ / 205 kcal | 2574 kJ / 614 kcal |
Rasva | 8.6 g | 25.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.9 g | 11.6 g |
Hiilihydraatit | 21.3 g | 64 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 6.5 g |
Proteiini | 10 g | 31 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4.7 g |
Suola | 0.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.