Keikautettu kinkkukakku
6
30min työaika + 3h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Keikautettu kinkkukakku
- 300 g ruispaahtoleipää
- 2 dl maitoa
Täyte
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 6 kpl liivatelehteä
- 0.5 dl purjosipulia
- 3 dl ranskankermaa
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl sinappia
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl maustekurkkua
- 0.5 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 kpl ripaus suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho tuorekelmulla.
Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja tee niistä kolmion muotoiset tai tee muoteilla haluamasi kuvioita.
Kasta leivät maidossa ja asettele leivät kulhon pohjalle ja reunoille.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Pilko kinkku, suolakurkku ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua purjosipuli.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta tarvittaessa.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Lisää liivatelehdet täytteeseen, sekoita kunnolla.
Kaada täyte leivillä vuorattuun kulhoon.
Tasaa pinta ja lado päälle vielä kerros maidolla kostutettuja leipiä.
Peitä kelmulla ja anna kakun hyytyä vähintään 3 tuntia mutta mielellään seuraavaan päivään.
Koristele haluamasi tavalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 721 kJ / 173 kcal | 1658 kJ / 397 kcal |
Rasva | 10.1 g | 23.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 5 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 11.5 g | 26.4 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 8.2 g |
Proteiini | 8 g | 20 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 5.6 g |
Suola | 1 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.