Kookospossuvartaat thaityyliin
Kyllästynyt samoihin vanhoihin grillauksen makuelämyksiin? Kokeile kookosta! Nämä vartaat kääntyvät kätevästi grillillä, mutta voit myös valmistaa ne näppärästi uunissa grillivastusta hyödyntäen. Troopisen makuelämyksen täydentää vielä hartaudella keitetty kookosriisi.
4
50 min
Ainekset
-
- 1 kpl Snellmanin porsaan sisäfilee (n. 800 g)
- Kookosmarinadi
-
- 2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tlk tuoretta, raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
- 1 kpl limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 tlk kookosmaitoa
- 2 tlk jeeraa
- 1 tlk jauhettua korianteria
- 1 tlk suolaa
- 1 tlk mustapippuria
- 2 rlk fariinisokeria
- ripaus cayennepippuria
- 1 tlk currya
- 2 rkl soijakastiketta
- tuoretta korianteria tarjoiluun
- Kookosriisi
-
- 3 dl basmatiriisiä
- 4 dl vettä
- 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 2 dl kookosmaitoa
- 0,5 dl silputtua korianteria
Kookospossuvartaat thaityyliin — Ohje
- Lihavartaat
-
- Hienonna valosipulinkynnet, raasta kuorittu inkivääri. Pese limetti ja raasta sen kuori, purista mehu talteen.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Leikkaa possunfilee viipaleiksi ja pane viipaleet marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja pane liha maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi, mieluimmin seuraavaan päivään.
- Ota possu huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Pane puiset grillitikut likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Pujottele possuviipaleet vartaisiin, 3-4 siivua/ varras.
- Kuumenna grilli keskilämmölle. Grillaa vartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia. Valele vartaita marinadilla grillauksen aikana muutaman minuutin välein. Voit myös kypsentää vartaat uunivuoassa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia tai grillivastuksen alla.
- Tarjoa vartaat kookosriisipediltä silputun korianterin kanssa
- Kookosriisi
-
- Lisää huuhdotut riisit kiehuvaan limetillä maustettuun veteen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kookosmaito. Kiehauta ja nosta pois levyltä. Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä riiseihin noin 20 minuuttia.
- Sekoita kypsän riisin joukkoon silputtu, tuore korianteri. Tarjoa possuvartaiden kanssa.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä