Kookospossuvartaat thaityyliin

Kookospossuvartaat thaityyliin

Kyllästynyt samoihin vanhoihin grillauksen makuelämyksiin? Kokeile kookosta! Nämä vartaat kääntyvät kätevästi grillillä, mutta voit myös valmistaa ne näppärästi uunissa grillivastusta hyödyntäen. Troopisen makuelämyksen täydentää vielä hartaudella keitetty kookosriisi.

4

Ainekset

  • 1 kpl Snellmanin porsaan sisäfilee (n. 800 g)
Kookosmarinadi
  • 2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tuoretta, raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
  • 1 kpl limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2 tlk jeeraa
  • 1 tlk jauhettua korianteria
  • 1 tlk suolaa
  • 1 tlk mustapippuria
  • 2 rlk fariinisokeria
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 tlk currya
  • 2 rkl soijakastiketta
  • tuoretta korianteria tarjoiluun
Kookosriisi
  • 3 dl basmatiriisiä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 0,5 dl silputtua korianteria

Kookospossuvartaat thaityyliin — Ohje

Lihavartaat
  1. Hienonna valosipulinkynnet, raasta kuorittu inkivääri. Pese limetti ja raasta sen kuori, purista mehu talteen.
  2. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Leikkaa possunfilee viipaleiksi ja pane viipaleet marinadiin. Peitä kulho kelmulla ja pane liha maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi, mieluimmin seuraavaan päivään.
  3. Ota possu huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Pane puiset grillitikut likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Pujottele possuviipaleet vartaisiin, 3-4 siivua/ varras.
  4. Kuumenna grilli keskilämmölle. Grillaa vartaita keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia. Valele vartaita marinadilla grillauksen aikana muutaman minuutin välein. Voit myös kypsentää vartaat uunivuoassa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia tai grillivastuksen alla.
  5. Tarjoa vartaat kookosriisipediltä silputun korianterin kanssa
Kookosriisi
  1. Lisää huuhdotut riisit kiehuvaan limetillä maustettuun veteen. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kookosmaito. Kiehauta ja nosta pois levyltä. Peitä kannella ja anna nesteen imeytyä riiseihin noin 20 minuuttia.
  2. Sekoita kypsän riisin joukkoon silputtu, tuore korianteri. Tarjoa possuvartaiden kanssa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit