Kotletit
4
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 2 dl ruokakermaa
- 0.75 dl korppujauhoja
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 0.5 tl jauhettua maustepippuria
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Leivitykseen
- 2 dl korppujauhoja
Ohje
Sekoita Kunnon sika-nautajauheliha, kerma, korppujauhot ja mausteet kulhossa tasiseksi massaksi. Massa saa jäädä tavallista lihapullataikinaa hieman löysemmäksi. Anna taikinan vetäytyä n. 15 min, jota korppujauhot ehtivät turvota.
Ota kotlettitaikinasta lusikalla tai vedellä kostutetuilla käsillä pieniä nokareita, muotoile niistä litteitä kiekkoja ja pyörittele kiekot korppujauhoissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki ja paista pannulla keskilämmöllä n. 5 min / puoli. Tarjoile heti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1353 kJ / 325 kcal | 2029 kJ / 488 kcal |
Rasva | 23.6 g | 35.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.9 g | 13.4 g |
Hiilihydraatit | 12.8 g | 19.2 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 1.7 g |
Proteiini | 14 g | 20 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 1 g |
Suola | 1.1 g | 1.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.