Kunnon burgeri ja grillattua avomaakurkkua
4
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Burgerit
- 4 kpl hampurilaissämpylää
- 4 kpl cheddarjuustoviipaletta
- 1 kpl tomaattia
- 1 kpl isoa makeaa sipulia
- salaattia
- 4 rkl ketsuppia
- 2 rkl sinappia
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Grillatut avomaankurkut
- 6 kpl avomaan kurkkua
- 1.5 rkl öljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Ohje
Ota Snellman burgerjauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Valmistele samalla myös burgerin lisukkeet.
Leikkaa tomaatti ja sipuli paksuiksi siivuiksi. Huuhtele salaatin lehdet.
Leikkaa avomaankurkut pitkittäin neljään osaan. Grillaa kurkkuja 1–2 minuuttia per puoli tai kunnes kurkut ovat saaneet väriä. Siirrä vielä lämpimät kurkut kulhoon ja mittaa sekaan mausteet. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä.
Leikkaa burgerjauhelista neljä samankokoista palaa. Käytä paketin apuviivoja apuna. Muotoile pihveistä hiukan sämpylöitä isompia pihvejä. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä n. 2–3 minuuttia per puoli. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja lisää juusto hetkeksi sulamaan paistuneiden pihvien päälle.
Grillaa sipuliviipaleita noin 1 minuutti per puoli.
Leikkaa sämpylät puoliksi ja paahda halutessasi grillissä. Levitä sämpylöiden pintaan sinappia ja ketsuppia ja lisää muut täytteet. Tarjoile heti grillattujen avomaankurkkujen kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 425 g | |
---|---|---|
Energia | 734 kJ / 176 kcal | 3119 kJ / 748 kcal |
Rasva | 11.1 g | 47.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.6 g | 19.8 g |
Hiilihydraatit | 9.2 g | 39.2 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 15.4 g |
Proteiini | 10 g | 41 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.9 g |
Suola | 1.1 g | 4.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.