Siirry sisältöön
Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto

Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

1h 30min (josta aktiivista 30min)

4

Keskitaso

Maukas unkarilainen Kunnon makkaragulassi on nopea valmistaa ja maistuu koko perheelle, lapsille ilman piparjuurivaahtoa ja aikuisille kirpeän vaahdon kera. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Punavuori Gourmet -blogin tekemä.

Ainekset

Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
  • 1 kpl sipulia
  • 1.5 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl paseerattua tomaattisosetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 kpl rouhittua chiliä maun mukaan
  • 7 kpl perunaa kuorittuna ja viipaloituna
Persiljaöljy
  • 1 kpl nippua persiljaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl ripaus suolaa
Piparjuurivaahto
  • 125 g maitorahkaa
  • 2 rkl piparjuuritahna
  • 1 kpl ripaus suolaa

Ohje

  1. Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki

  2. Lisää perunat ja sekoittele hetken, niin että perunat ovat kauttaaltaan paprikajauheen peitossa

  3. Lisää niin paljon vettä, että perunat peittyvät ja jätä kiehumaan

  4. Lisää paseerattu tomaattisose ja tomaattipyre. Lisää makkarakuutiot gulassiin kun perunat ovat hieman pehmenneet

  5. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos tarjoat ruuan aikuisille, lisää myös chiliä.

  6. Persiljaöljy: Pieni persilja ja pyöräytä sauvasekoittimella öljystä ja persiljasta tasainen tahna. Se saa jäädä aika juoksevaksi.

  7. Piparjuurivaahto: Sekoita aineet ja anna maun tasaantua jääkaapissa noin tunnin.

  8. Tarjoa Kunnon makkaragulassi höyryävän kuumana persiljaöljyn ja piparjuurirahkan kera. Juomaksi sopii aikuisille suomalainen lager-olut.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 556 kJ / 134 kcal 2223 kJ / 535 kcal
Rasva 10.2 g 41 g
- josta tyydyttynyttä 2.5 g 10 g
Hiilihydraatit 5.9 g 23.7 g
- josta sokereita 1.1 g 4.5 g
Proteiini 5 g 19 g
Ravintokuitu 0.7 g 2.9 g
Suola 0.8 g 3.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Maukas unkarilainen Kunnon makkaragulassi on nopea valmistaa ja maistuu koko perheelle, lapsille ilman piparjuurivaahtoa ja aikuisille kirpeän vaahdon kera. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Punavuori Gourmet -blogin tekemä.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle