
Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
Kunnon kuoreton lenkki 450 g1h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 kpl sipulia
- 1.5 rkl paprikajauhetta
- 2 rkl öljyä
- 1 dl paseerattua tomaattisosetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
- 1 kpl rouhittua chiliä maun mukaan
- 7 kpl perunaa kuorittuna ja viipaloituna
Persiljaöljy
- 1 kpl nippua persiljaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 kpl ripaus suolaa
Piparjuurivaahto
- 125 g maitorahkaa
- 2 rkl piparjuuritahna
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
-
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki
-
Lisää perunat ja sekoittele hetken, niin että perunat ovat kauttaaltaan paprikajauheen peitossa
-
Lisää niin paljon vettä, että perunat peittyvät ja jätä kiehumaan
-
Lisää paseerattu tomaattisose ja tomaattipyre. Lisää makkarakuutiot gulassiin kun perunat ovat hieman pehmenneet
-
Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos tarjoat ruuan aikuisille, lisää myös chiliä.
-
Persiljaöljy: Pieni persilja ja pyöräytä sauvasekoittimella öljystä ja persiljasta tasainen tahna. Se saa jäädä aika juoksevaksi.
-
Piparjuurivaahto: Sekoita aineet ja anna maun tasaantua jääkaapissa noin tunnin.
-
Tarjoa Kunnon makkaragulassi höyryävän kuumana persiljaöljyn ja piparjuurirahkan kera. Juomaksi sopii aikuisille suomalainen lager-olut.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 556 kJ / 134 kcal | 2223 kJ / 535 kcal |
Rasva | 10.2 g | 41 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 5.9 g | 23.7 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.5 g |
Proteiini | 5 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 2.9 g |
Suola | 0.8 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.