Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
1h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
Kunnon makkaragulassi, persiljaöljy & piparjuurivaahto
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 kpl sipulia
- 1.5 rkl paprikajauhetta
- 2 rkl öljyä
- 1 dl paseerattua tomaattisosetta
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
- 1 kpl rouhittua chiliä maun mukaan
- 7 kpl perunaa kuorittuna ja viipaloituna
Persiljaöljy
- 1 kpl nippua persiljaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 kpl ripaus suolaa
Piparjuurivaahto
- 125 g maitorahkaa
- 2 rkl piparjuuritahna
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Kuullota sipuli kattilassa öljyn kera. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki
Lisää perunat ja sekoittele hetken, niin että perunat ovat kauttaaltaan paprikajauheen peitossa
Lisää niin paljon vettä, että perunat peittyvät ja jätä kiehumaan
Lisää paseerattu tomaattisose ja tomaattipyre. Lisää makkarakuutiot gulassiin kun perunat ovat hieman pehmenneet
Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Jos tarjoat ruuan aikuisille, lisää myös chiliä.
Persiljaöljy: Pieni persilja ja pyöräytä sauvasekoittimella öljystä ja persiljasta tasainen tahna. Se saa jäädä aika juoksevaksi.
Piparjuurivaahto: Sekoita aineet ja anna maun tasaantua jääkaapissa noin tunnin.
Tarjoa Kunnon makkaragulassi höyryävän kuumana persiljaöljyn ja piparjuurirahkan kera. Juomaksi sopii aikuisille suomalainen lager-olut.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 556 kJ / 134 kcal | 2223 kJ / 535 kcal |
Rasva | 10.2 g | 41 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.5 g | 10 g |
Hiilihydraatit | 5.9 g | 23.7 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.5 g |
Proteiini | 5 g | 19 g |
Ravintokuitu | 0.7 g | 2.9 g |
Suola | 0.8 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.