Siirry sisältöön
Kunnon nakkikääröt

Kunnon nakkikääröt

Kunnon naudanlihanakki 320 g

3

15min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Nakkikääröt sopivat erinomaisesti aamiaispöytään, mutta voit tarjoilla niitä myös vaikkapa illanistujaisissa naposteltavaksi, kun puolitat paistetut nakkikääröt. Kunnon nakkikääröt saavat nimensä mukaisesti täytteeksi uuden Kunnon naudanlihanakin, joka sisältää 72 % lihaa, eli juuri sopivasti tehden rakenteesta miellyttävän. Lisäksi naudanliha tuo nakin makuun oman hienostuneen vivahteensa, mutta voit toki halutessasi täyttää nakkikääröt myös vaikkapa Kunnon kuorettomalla nakilla. Nakkikääröt sisältävät toki myös juustoa ja rapsakka pinta viimeistellään maustetuilla nacholastuilla.

Ainekset

Kunnon nakkikääröt

Ohje

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kaada nachosipsejä kulhoon ja murskaa ne pieneksi muruksi.

Rullaa auki croissanttaikina ja leikkaa katkoviivoja pitkin suorakulmioiksi, mutta älä kolmioiksi kuten croissantteja tehtäessä. Kahdesta purkillisesta taikinaa saat näin 6 nakkikääröä. Aseta taikinan keskelle nakki ja juusto ja käännä ensin taikinan päät ja sitten sivut täytteiden päälle. Jätä taitoskohta käärön alapuolelle.

Voitele kääröt kauttaaltaan kananmunalla ja pyöräytä murskatuissa nacholastuissa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista paisto-ohjeet myös croissanttaikinan pakkauksesta.

Vinkkejä! Nakkikääröt voit valmistaa myös lehtitaikinasta. Vaihtelua makuun saat käyttämällä kuorrutukseen eri tavoin maustettuja nachosipsejä sekä täytteeseen suosikkijuustoasi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 1342 kJ / 322 kcal 4027 kJ / 965 kcal
Rasva 20.4 g 61.3 g
- josta tyydyttynyttä 9.2 g 27.6 g
Hiilihydraatit 20.9 g 62.6 g
- josta sokereita 4.5 g 13.5 g
Proteiini 14 g 41 g
Ravintokuitu 0.9 g 2.6 g
Suola 0.8 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle