Kunnon nakkikääröt

Kunnon nakkikääröt

Nakkikääröt sopivat erinomaisesti aamiaispöytään, mutta voit tarjoilla niitä myös vaikkapa illanistujaisissa naposteltavaksi, kun puolitat paistetut nakkikääröt. Kunnon nakkikääröt saavat nimensä mukaisesti täytteeksi uuden Kunnon naudanlihanakin, joka sisältää 72 % lihaa, eli juuri sopivasti tehden rakenteesta miellyttävän. Lisäksi naudanliha tuo nakin makuun oman hienostuneen vivahteensa, mutta voit toki halutessasi täyttää nakkikääröt myös vaikkapa Kunnon kuorettomalla nakilla. Nakkikääröt sisältävät toki myös juustoa ja rapsakka pinta viimeistellään maustetuilla nacholastuilla.

3

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon naudanlihanakki
  • 2 pkt croisanttaikinaa
  • 1 pkt cheddar-sulatejuustoviipaleita
  • maustettuja nachosipsejä
  • kananmunaa voiteluun

Kunnon nakkikääröt — Ohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Kaada nachosipsejä kulhoon ja murskaa ne pieneksi muruksi.
  3. Rullaa auki croissanttaikina ja leikkaa katkoviivoja pitkin suorakulmioiksi, mutta älä kolmioiksi kuten croissantteja tehtäessä. Kahdesta purkillisesta taikinaa saat näin 6 nakkikääröä. Aseta taikinan keskelle nakki ja juusto ja käännä ensin taikinan päät ja sitten sivut täytteiden päälle. Jätä taitoskohta käärön alapuolelle.
  4. Voitele kääröt kauttaaltaan kananmunalla ja pyöräytä murskatuissa nacholastuissa. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Tarkista paisto-ohjeet myös croissanttaikinan pakkauksesta.
  5. Vinkkejä! Nakkikääröt voit valmistaa myös lehtitaikinasta. Vaihtelua makuun saat käyttämällä kuorrutukseen eri tavoin maustettuja nachosipsejä sekä täytteeseen suosikkijuustoasi.
Kunnon nakit

“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit