Siirry sisältöön
Kunnon ”pyttipannua” Salsa verde

Kunnon ”pyttipannua” Salsa verde

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

6

45min kokonaisaika

Keskitaso

Tuhti ja tavanomainen pyttipannu saa raikkautta ja ripauksen hienostuneisuutta maistuvilla yrteillä, sitruunalla ja fenkolilla. Takuu hitti kesän grilli-illoissa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Onko nälkä? -blogin tekemä.

Ainekset

Kunnon "pyttipannua" Salsa verde
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
  • 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Perunat
  • 1 kg perunaa
  • 1 kpl yksikyntistä valkosipulia
  • 1 dl tuoretta minttua
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl sitruunaa mehuineen ja kuorineen
  • 1 rkl sinappijauhetta
Fenkolisinappi
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • 1 tl murskattuja fenkolin siemeniä

Ohje

Laita puiset varrastikut veteen 30 minuutiksi.

Makkara:

Paahda siemenet pannulla. Lado paahdetut siemenet, timjami ja oregano mortteliin ja jauha hienoksi.

Yhdistä pyree öljy ja mausteet ja hiero makkara ja tomaattikuutioiden pintaan. Annna marinoitua hetki ja grillaa grillissä tai paista uunissa grillivastusten alla.

Perunat:

Perunat: Laita yrtit, sitruunanmehu, etikka valkosipuli,öljy, suola ja sokeri blenderiin ja pyöräytä tahnaksi

Keitä kuoritut perunat melkein kypsäksi. Älä keitä liikaa tai perunat hajoaa paistettaessa. Kaada perunat pannuun ja paista voissa ja öljyssä. Lisää sekaan sinappijauhe ja pyörittele perunat jauheessa

Lisää lopussa yrttiseos perunoiden sekaan ja pyörittele pannulla kunnolla jotta perunat maustuu kunnolla

Yhdistä makkarat ja perunat ja tarjoa esim. tryffelisinapin tai fenkolisinapin kanssa.

Fenkolisinappi:

Sekoita sekasin ja tarjoa ”Pyttärin” kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 515 kJ / 124 kcal 1801 kJ / 432 kcal
Rasva 7.5 g 26.2 g
- josta tyydyttynyttä 2.7 g 9.5 g
Hiilihydraatit 8.9 g 31.2 g
- josta sokereita 1.7 g 5.9 g
Proteiini 4 g 14 g
Ravintokuitu 2 g 7 g
Suola 0.8 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle