Kunnon sliderit karamellisoidulla sipulilla
6
1h työaika
Isänpäivän herkulliset sliderit syntyvät kätevästi Snellmanin Kunnon jauhelihapihveistä, karamellisoidusta sipulista, juustosta ja nyhtöleivästä.
Syöntivalmiiden jauhelihapihvien käyttäminen helpottaa valmisteluja ja vapauttaa aikaa siihen tärkeimpään eli yhdessä oleiluun perheen ja läheisten kanssa.
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.
Ainekset
Karamellisoitu sipuli
- 1 kg sipulia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl balsamietikkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tlk suolaa
Lisäksi
- 2 pkt nyhtöleipää tai 12 sämpylää (noin 500 g)
- 2 pkt Snellman Kunnon jauhelihapihvejä
- 150 g juustoraastetta
- 0,5 ruukku persiljaa
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl sulatettua voita
Ohje
Halkaise, kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa öljy pannulle ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat läpikuultavia.
Jatka sipuleiden kypsentämistä, mutta älä ruskista vaan anna kypsyä hitaasti, samalla väri syvenee. Muista sekoittaa välillä, etteivät sipulit pala pohjaan. Jatka kypsentämistä noin 30–40 minuuttia kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita.
Lisää sokeri, suola sekä balsamietikka, sekoita. Nosta sivuun odottamaan.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise nyhtöleipä tai sämpylät. Aseta nyhtöleivän tai sämpylöiden alapuoli uuninkestävään vuokaan ja levitä sinappia leivän pintaan.
Levitä seuraavaksi karamellisoidut sipulit leivän päälle tasaisesti. Aseta Snellman Kunnon jauhelihapihvit sipulien päälle ja ripottele pinnalle reippaasti juustoraastetta.
Paista uunissa 5 minuuttia, nosta uunista. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, nosta leivän yläosa kanneksi ja pensselöi reippaasti voisulaa leivän pintaan.
Paista uunissa 7 minuuttia. Leikkaa nyhtöleipä 12 osaan tai nostele yksittäisiä sämpylöitä vuoasta ja tarjoile heti.
Vinkkejä
Koska karamellisointi kestää tovin, sipulia kannattaa tehdä kerralla isompi satsi ja nauttia monenmoisten ruokien lisukkeena. Se nimittäin säilyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa noin kaksi viikkoa.