
Labneh-kanapasta
Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g8h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g
- 300 g spaghettini-kuivapastaa (ohutta spagettia)
- 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 0.25 tl suolaa
- 5 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 8 tl valmista za’atar-mausteseosta (löytyy isommista ruokakaupoista 250 g pakkauksissa)
Ohje
-
Valmista labneh. Sekoita jogurtti ja ¼ tl suolaa keskenään. Kaada jogurtti harsolla, talouspaperilla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa yön yli.
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota n. 4 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
-
Kun pasta kiehuu, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä 3 rkl oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja lisää valkosipulit. Kypsennä muutama minuutti, kunnes valkosipulit kypsyvät ja pehmenevät – älä kuitenkaan anna niiden ruskistua. Kun valkosipuliviipaleet ovat valmiit, pysäytä niiden kypsyminen lisäämällä kattilaan varovasti pieni määrä pastan keitinvedestä. Varo mahdollisia rasvaroiskeita.
-
Lisää kypsä pasta, parmesaaniraaste, mustapippuri ja 1 tl suolaa kattilaan. Lisää myös vähän (0,5–1 dl) keitinvettä. Lämmitä hetken aikaa, jotta juusto sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu labneh-jogurtti. Älä enää tässä vaiheessa lämmitä pastaa voimakkaasti, ettei jogurtti juoksetu. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
-
Paahda kanalastut pannulla, uunissa tai airfryerissa (180 astetta ja n. 8 min). Lisää noin ¾ paahdetuista kanalastuista pastan sekaan ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Lämmitä pasta varovasti tarvittaessa.
-
Ripottele valmiiden pasta-annosten päälle Za’atar mausteseosta (2–4 tl per annos). Viimeistele lisäämällä päälle myös oliiviöljyä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.
Vinkkejä
Jos et halua tai ehdi valuttaa jogurttia, voit tehdä pastan myös normaalista jogurtista – lisää tällöin kuitenkin vähemmän pastan keitinvettä valmiin pastan joukkoon.
Voit hyödyntää Za’atar-maustetta muussakin ruoanlaitossa: mausta sillä esim. grillipihvejä tai kermaviilidippiä. Voit maustaa sillä myös oliiviöljyä ja käyttää maustettua öljyä leipäpalojen dippailuun.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 325 g | |
---|---|---|
Energia | 705 kJ / 168 kcal | 2291 kJ / 546 kcal |
Rasva | 7.3 g | 23.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 16.7 g | 54.2 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 3.7 g |
Proteiini | 8 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.7 g |
Suola | 0.9 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.