Siirry sisältöön
Labneh-kanapasta

Labneh-kanapasta

Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g

8h 30min (josta aktiivista 30min)

4

Keskitaso

Tässä herkkupastassa on ihania Lähi-idän makuja. Snellmanin paahdetut kanalastut saavat täyteläisen kastikkeen labnehista, eli paksusta valutetusta jugurtista, joka maustetaan suolalla. Annos kruunataan ihanalla za’atar-mausteseoksella, jossa maistuu seesami, sumakki ja erilaiset yrtit. Paljon vaikeita sanoja, mutta itse kokkaaminen käy näppäräsi vaihevideoiden avulla!

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g
  • 300 g spaghettini-kuivapastaa (ohutta spagettia)
  • 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 0.25 tl suolaa
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Lisäksi
  • 8 tl valmista za’atar-mausteseosta (löytyy isommista ruokakaupoista 250 g pakkauksissa)

Ohje

Valmista labneh. Sekoita jogurtti ja ¼ tl suolaa keskenään. Kaada jogurtti harsolla, talouspaperilla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa yön yli.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota n. 4 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.

Kun pasta kiehuu, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä 3 rkl oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja lisää valkosipulit. Kypsennä muutama minuutti, kunnes valkosipulit kypsyvät ja pehmenevät – älä kuitenkaan anna niiden ruskistua. Kun valkosipuliviipaleet ovat valmiit, pysäytä niiden kypsyminen lisäämällä kattilaan varovasti pieni määrä pastan keitinvedestä. Varo mahdollisia rasvaroiskeita.

Lisää kypsä pasta, parmesaaniraaste, mustapippuri ja 1 tl suolaa kattilaan. Lisää myös vähän (0,5–1 dl) keitinvettä. Lämmitä hetken aikaa, jotta juusto sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu labneh-jogurtti. Älä enää tässä vaiheessa lämmitä pastaa voimakkaasti, ettei jogurtti juoksetu. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Paahda kanalastut pannulla, uunissa tai airfryerissa (180 astetta ja n. 8 min). Lisää noin ¾ paahdetuista kanalastuista pastan sekaan ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Lämmitä pasta varovasti tarvittaessa.

Ripottele valmiiden pasta-annosten päälle Za’atar mausteseosta (2–4 tl per annos). Viimeistele lisäämällä päälle myös oliiviöljyä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Vinkkejä

Jos et halua tai ehdi valuttaa jogurttia, voit tehdä pastan myös normaalista jogurtista – lisää tällöin kuitenkin vähemmän pastan keitinvettä valmiin pastan joukkoon.

Voit hyödyntää Za’atar-maustetta muussakin ruoanlaitossa: mausta sillä esim. grillipihvejä tai kermaviilidippiä. Voit maustaa sillä myös oliiviöljyä ja käyttää maustettua öljyä leipäpalojen dippailuun.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 325 g
Energia 705 kJ / 168 kcal 2291 kJ / 546 kcal
Rasva 7.3 g 23.9 g
- josta tyydyttynyttä 2.8 g 9.1 g
Hiilihydraatit 16.7 g 54.2 g
- josta sokereita 1.1 g 3.7 g
Proteiini 8 g 27 g
Ravintokuitu 0.8 g 2.7 g
Suola 0.9 g 2.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle