Labneh-kanapasta
8h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Paahdettu kanalastu sweet&sour 180 g
- 300 g spaghettini-kuivapastaa (ohutta spagettia)
- 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 0.25 tl suolaa
- 5 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- 8 tl valmista za’atar-mausteseosta (löytyy isommista ruokakaupoista 250 g pakkauksissa)
Ohje
Valmista labneh. Sekoita jogurtti ja ¼ tl suolaa keskenään. Kaada jogurtti harsolla, talouspaperilla tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa yön yli.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Kun pasta on kypsää, ota n. 4 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
Kun pasta kiehuu, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä 3 rkl oliiviöljyä paksupohjaisessa kattilassa ja lisää valkosipulit. Kypsennä muutama minuutti, kunnes valkosipulit kypsyvät ja pehmenevät – älä kuitenkaan anna niiden ruskistua. Kun valkosipuliviipaleet ovat valmiit, pysäytä niiden kypsyminen lisäämällä kattilaan varovasti pieni määrä pastan keitinvedestä. Varo mahdollisia rasvaroiskeita.
Lisää kypsä pasta, parmesaaniraaste, mustapippuri ja 1 tl suolaa kattilaan. Lisää myös vähän (0,5–1 dl) keitinvettä. Lämmitä hetken aikaa, jotta juusto sulaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu labneh-jogurtti. Älä enää tässä vaiheessa lämmitä pastaa voimakkaasti, ettei jogurtti juoksetu. Lisää pastan keitinvettä sen verran, että olet tyytyväinen kastikkeen koostumukseen. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Paahda kanalastut pannulla, uunissa tai airfryerissa (180 astetta ja n. 8 min). Lisää noin ¾ paahdetuista kanalastuista pastan sekaan ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Lämmitä pasta varovasti tarvittaessa.
Ripottele valmiiden pasta-annosten päälle Za’atar mausteseosta (2–4 tl per annos). Viimeistele lisäämällä päälle myös oliiviöljyä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.
Vinkkejä
Jos et halua tai ehdi valuttaa jogurttia, voit tehdä pastan myös normaalista jogurtista – lisää tällöin kuitenkin vähemmän pastan keitinvettä valmiin pastan joukkoon.
Voit hyödyntää Za’atar-maustetta muussakin ruoanlaitossa: mausta sillä esim. grillipihvejä tai kermaviilidippiä. Voit maustaa sillä myös oliiviöljyä ja käyttää maustettua öljyä leipäpalojen dippailuun.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 325 g | |
---|---|---|
Energia | 705 kJ / 168 kcal | 2291 kJ / 546 kcal |
Rasva | 7.3 g | 23.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 9.1 g |
Hiilihydraatit | 16.7 g | 54.2 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 3.7 g |
Proteiini | 8 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.7 g |
Suola | 0.9 g | 2.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.