Siirry sisältöön
Lanttu-jauhelihalasagne

Lanttu-jauhelihalasagne

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

1h 45min (josta aktiivista 30min)

6

Keskitaso

Tämä lanttu-jauhelihalasagne tuo klassikkoannokseen uuden ulottuvuuden! Ohueksi viipaloitu lanttu rikastaa lasagnen makumaailmaa tuoden annokseen mehevyyttä ja makeutta, ja lisää samalla kasvisten määrää lautasella. Maukas tomaattinen kastike Kunnon jauhelihasta, täyteläinen juustokastike ja lantun luonnollinen makeus luovat yhdessä ruokapöydän uuden suosikin – täydellinen valinta sekä arkeen että viikonlopun herkutteluhetkiin.

Ainekset

  • 700 g lanttua
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 9 kpl lasagnelevyä
Jauhelihakastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl chiliä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 1 dl vettä
  • 2 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 kpl ruukkua salviaa
Juustokastike
  • 50 g voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl kevytmaitoa
  • 150 g emmental juustoraastetta
  • 0.5 tl suolaa

Ohje

Kuori lantut ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Hienonna chili ja puolet salvianlehdistä.

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja chili ja paista kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska, vesi, murustellut liemikuutiot, mustapippuri ja hienonnettu salvia. Anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Valmista juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraaste. Mausta suolalla.

Levitä voidellun uunivuoan (20 x 30 cm) pohjalle ¼ osa lanttuviipaleista, sitten ⅓ osa jauhelihakastiketta, 3 lasagnelevyä ja ⅓ juustokastikkeesta. Valmista seuraavat kerrokset samoin. Jätä kerros lanttua ja juustokastiketta päällimmäiseksi. Lisää päälle salvian lehdet ja sivele ne öljyllä.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa 60–75 min. Tarkista lantun kypsyys.

Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkkejä

Kokeile myös porkkanaa ja bataattia! Bataatti kypsyy hieman nopeammin, joten vähennä paistoaikaa 10–15 minuutilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 595 kJ / 142 kcal 2083 kJ / 498 kcal
Rasva 7.6 g 26.6 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 12.7 g
Hiilihydraatit 9.9 g 34.7 g
- josta sokereita 4.1 g 14.5 g
Proteiini 8 g 27 g
Ravintokuitu 1.4 g 4.8 g
Suola 0.7 g 2.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle