Siirry sisältöön
Lanttu-jauhelihalasagne

Lanttu-jauhelihalasagne

(17)
Kommentit
Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

1h 45min (josta aktiivista 30min)

6

Keskitaso

Tämä lanttu-jauhelihalasagne tuo klassikkoannokseen uuden ulottuvuuden! Ohueksi viipaloitu lanttu rikastaa lasagnen makumaailmaa tuoden annokseen mehevyyttä ja makeutta, ja lisää samalla kasvisten määrää lautasella. Maukas tomaattinen kastike Kunnon jauhelihasta, täyteläinen juustokastike ja lantun luonnollinen makeus luovat yhdessä ruokapöydän uuden suosikin – täydellinen valinta sekä arkeen että viikonlopun herkutteluhetkiin.
Tämä lanttu-jauhelihalasagne tuo klassikkoannokseen uuden ulottuvuuden! Ohueksi viipaloitu lanttu rikastaa lasagnen makumaailmaa tuoden annokseen mehevyyttä ja makeutta, ja lisää samalla kasvisten määrää lautasella. Maukas tomaattinen kastike Kunnon jauhelihasta, täyteläinen juustokastike ja lantun luonnollinen makeus luovat yhdessä ruokapöydän uuden suosikin – täydellinen valinta sekä arkeen että viikonlopun herkutteluhetkiin.

kokkaa resepti vaiheittain

1

Kuori lantut (n. 700 g) ja leikkaa ne puoliksi. Leikkaa lanttu mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (2–3 mm) veitsellä tai mandoliinilla.

2

Kuori ja hienonna 1 sipuli ja 4 valkosipulinkynttä.

3

Hienonna 1 chili ja puolet salvianlehdistä (1/4 ruukkua).

4

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja chili ja paista kunnes ne ovat pehmeitä.

5

Lisää 2 rkl tomaattipyrettä, 1 tölkki tomaattimurska, 1 dl vesi, 2 murustettua liemikuutiota, ½ tl mustapippuria ja hienonnettu salvia. Anna hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

6

Valmista juustokastike. Kuumenna voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna jauhojen kypsyä, mutta älä ruskista.

7

Lisää 6 dl maitoa ja sekoita tasaiseksi vispilällä.

8

Kuumenna kastike kiehuvaksi ja lisää 150 g juustoraastetta. Mausta suolalla ( ½ tl).

9

Voitele uunivuoka (n. 20 x 30 cm) ja levitä pohjalle ¼ osa lanttuviipaleista.

10

Lisää ⅓ jauhelihakastikkeesta, 3 lasagnelevyä ja ⅓ juustokastikkeesta.

11

Valmista seuraavat kerrokset samoin. Jätä kerros lanttua ja juustokastiketta päällimmäiseksi.

12

Lisää päälle salvian lehdet ja sivele ne öljyllä. Paista 175-asteisessa uunissa 60–75 min. Tarkista lantun kypsyys.

13

Anna lasagnen vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät