Lenkki-munakoisovuoka
1h 20min (josta aktiivista 20min)
6
Keskitaso
Ainekset
Lenkki-munakoisovuoka
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 2 kpl munakoisoa
- 150 g juustoraastetta
- 3 dl kermaa
Kastike
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 dl tuoretta basilikaa
Ohje
Leikkaa munakoisot ohuiksi kiekoiksi, ripottele päälle suolaa ja anna levätä puolisen tuntia.
Valmista kastike: Pilko sipulit ja kuullota voissa, lisää tomaattimurska, siirappi ja tuore basilika sekä mausteet, hauduta hetken pannulla.
Jätä kastike odottamaan ja kuivaa munakoisoviipaleet. Leikkaa lenkki viipaleiksi.
Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
Kaada kerma juuston päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 511 kJ / 123 kcal | 1943 kJ / 468 kcal |
Rasva | 9.2 g | 34.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 13.9 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 17 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 13.9 g |
Proteiini | 5 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.9 g |
Suola | 0.9 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.